AKP’nin formülü: Görme, bir şey deme, he de geç
Özhaseki, Kayseri’deki toplantıda Büyükkılıç’a yurttaşı geçiştirmesini söyledi. (Fotoğraf: AA)

Haber Merkezi

İktidar partisinin halkı yukarıdan gören, her fırsatta aşağılayan kibirli hali paçalarından akıyor.

Daha benzer bir çok vakanın yaşandığı olaylar zincirinin son halkası Kayseri’de yaşandı. Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Mehmet Özhaseki arasındaki “Bir şey deme, he de geç gitsin” diyalogu gündem oldu. Özhaseki "Olgunluk olsun diye dedim" açıklaması yaptı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, 10 Eylül’de Kayseri’de düzenlenen Turizm Değerlendirme Toplantısı'nda aralarında geçen konuşma gündem oldu. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mikrofonların açık olduğunu unutarak, toplantıya katılan bir kişinin sorusu üzerine Özhaseki’ye dönerek "Hamdi yok dedi" diye konuştu. Özhaseki ise “Bir şey deme, bir şey deme" derken, Büyükkılıç'ın "He de geç gitsin” sözleri kameralara yansıdı. Kaydedilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, sözlerin yeniden gündem gelmesi üzerine açıklama yaptı ve "olgunluk olsun diye" öyle konuştuğunu söyledi. Özhaseki şunları söyledi: “Arkadaşımızın birisi, bana göre biraz aşırıya kaçan bir eleştiri yaptı. Memduh bey de cevap vermek istedi. Ben tutarak 'Bir şey söyleme' dedim. Yani eleştiriye ille de cevap vermek gerekmiyor. İnsanların eleştiri hakkı da var. Onlar sağ olsun, beni dinleyerek cevap vermedi. Sonrasında Memduh bey 'He de geç gitsin' gibi bir laf söyledi. Bunu alıp da ortalara düşmenin bir manası yok.”