AKP’nin göz diktiği Kaputaş plajına iş makineleri girdi

AKP’li Kaş Belediyesi’nin göz diktiği dünyaca ünlü Kaputaş plajına iş makineleri girdi. Türkiye’nin en güzel kumsallarından biri olan ve sadece Kaş-Kalkan karayolundan merdivenlerle ulaşılabilen Kaputaş’a dün dev bir vinç yardımıyla jeneratör ve küçük kulübeler indirildi. Çalışmalar için karayolunda da bir süreliğine trafik durduruldu.

Yurttaşların gözleri önünde yapılan çalışmanın amacı ise Kaputaş Plajı’nın bundan böyle AKP’li Kaş Belediyesi tarafından işletilecek hale getirilmesi olduğu belirtiliyor. Belediye Başkanı Halil Kocaer, bir süre önce yaptığı açıklamada, Kaputaş Plajı’nın, Çukurbağ Yarımadası’nda doğal sit alanı üzerinde yapılan mesire yeri ve plajla birlikte Kaş Belediyesi tarafından işletileceğini dile getirmişti.

Belediye’nin daha önce kafeterya ve benzeri tesisler yapmak için kumsala beton dökme teşebbüsü yasal girişimler sonucu durdurulmuştu.

RANTA MI AÇILIYOR
Kaputaş, bölgede yurttaşların ücretsiz olarak yararlanabildiği son büyük plajlardan biri olmasıyla biliniyor. Çalışmalar plajın ranta mı açılacağı sorusunu da beraberinde getirdi.

Yurttaşlar plajın ranta açılmasını engellemek için Change.org üzerinden de bir kampanya başlattı. Özellikle son dönemlerde Fethiye ve Göcek çevresinde çok sayıda plajların özelleşmesi gündeme geldi. Yılbaşında da, Muğla Valiliği tarafından özelleştirilen İztuzu plajı için hem yasal mücadele verilmiş hem de yurttaşlar iş makineleri plajı terk edene kadar günlerce kamp kurarak direnmişti.