3 dönem AKP’den milletvekili olan Mehmet Metiner, AKP’nin HDP ziyaretine işaret ederek, “HDP ile diyalog -işbirliği halinde olan başkalarını suçlamak doğru olur mu? Bir şeyi biz yapınca mı doğru olur sadece?” diye sordu.

AKP'nin HDP ziyareti: Metiner’den partisine sorular

AKP iktidarının HDP’ye yönelik çelişkili tutumu, parti içinde de tartışma konusu oldu.

24., 25. ve 26. dönemlerde AKP’den milletvekili olan ve köşe yazılarına yandaş Yeni Şafak gazetesinde devam eden Mehmet Metiner, partisinin bu tutumuna eleştirel bir tweetle dokundurdu.

Metiner, AKP'nin HDP ile başörtü konusundaki Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili görüşmesine işaret ederek, diğer partilerin HDP ile görüştüğünde suçlanmasının doğru olup olmadığını sordu:

“HDP ile diyalog-işbirliği içine girmek şayet, “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun bir gereği ise, o vakit HDP’yi PKK ile bir tutup eleştirmek, dahası HDP ile diyalog -işbirliği halinde olan başkalarını suçlamak doğru olur mu? Bir şeyi biz yapınca mı doğru olur sadece?”

akp-nin-hdp-ziyareti-metiner-den-partisine-sorular-1084508-1.

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakanı Bozdağ, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 2 Ekim’de CHP ve İYİ Parti’nin yanı sıra, iktidar tarafından “terör” ile yan yana getirilmeye çalışılan HDP’ye başörtü konusunda hazırlanan Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili ziyaret gerçekleştirmişti.

AKP heyeti, bu görüşmede HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile HDP Mardin Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ebrü Günay ile bir araya gelmişti.

Beştaş görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, son kararın konuyu görüşecekleri partinin yetkili kurullarında verileceğini dile getirmişti.

Beştaş bununla birlikte şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“Sunulmadan önce bir görüşmemiz olur, iletmiş oluruz. Tutumumuz tamamen hukuktan yana. Hem bu mesele hem de genel olarak konusu hak ve özgürlükler olan bir olguda, değişiklikte referandumu doğru bulmayız. Bu konu özelinde demiyorum ama sonuçta insanların nasıl giyeceğine dair bir özgürlüğü, hakkı halka nasıl soralım? Zaten bu vazgeçilemez bir hak.”