Suudi Arabistan’da düzenlenen “Kuran’ı ve Ezanı Güzel Okuma” yarışmasında birinci olan, iktidara yakın medyanın övgüler dizliği ve Erdoğan ile fotoğrafı bulunan Muhsin Kara'nın, Fetullah Gülen’e hayran olduğu ortaya çıktı. Konuyu gündeme getiren gazeteci Barış Terkoğlu, “Erdoğan, 30 Nisan'da, Suudilerle barışın sembolü olan Kara'yı, Saray'da ağırlamıştı. Birlikte fotoğraf çektirmişti. Kara da bu görüntüleri paylaşmıştı. Takvim mi? O da haberini sildi” diye yazdı.

AKP’nin ‘kahramanı’ Gülen sevdalısı çıktı; yandaş gazete haberini sildi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğrafı bulunan ve iktidara yakın medyanın parlattığı, hakkında “Ayasofya’ya müezzin olsun” önerileri yapılan Muhsin Kara’nın Fetullah Gülen’e ve Fetullahçı yapının (FETÖ) medya organlarına yakın bir isim olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü “Başkanın camiayı karıştıran fotoğrafı” başlıklı yazısında, Suudi Arabistan'ın “Kuran’ı ve Ezanı Güzel Okuma” yarışmasında birinci olan ve yolu Erdoğan ile 'kesişen' Muhsin Kara'nın hikayesini anlattı.

Terkoğlu, yazısında, o yarışmadan birinci çıkan ve Sivas Şarkışla’da imamlık yapan Muhsin Kara'nın, Erdoğan'ın Suudi prensle 'barışmasından' hemen sonra iktidar tarafından 'kahraman' ilan edildiğini hatırlattı.

ERDOĞAN TELEFONLA ARADI, TEBRİK ETTİ

Anadolu Ajansı’ndan TRT’ye, Muhsin Kara’nın ezan okuyuşu günlerce anlatıldığını, hatta “Ayasofya’da müezzin olsun önerileri” yapıldığını aktaran Terkoğlu, Kara'nın Sivas Belediyesi’nden Tapu Kadastro Müdürlüğü’ne kadar kurumların iftar programlarında kürsüye çıkarıldığını anlattı.

Terkoğlu'nun yazısında, Erdoğan'ın Kara'yı telefonla arayarak tebrik ettiği ayrıntısı da yer aldı.

Şimdi 'sakallı' olan Kara’nın badem bıyıklı fotoğrafıyla yaptığı açıklamalar ortalığa saçıldığını belirten Terkoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“GÜLEN ŞİİRLERİ ARŞİVDEN ÇIKTI”

"Bir zamanlar katıldığı toplantılar, FETÖ kanalında, FETÖ etkinliklerinde kürsüdeki görüntüleri, kendisini yetiştiren 'FETÖ abileri' ile yurtdışı buluşmaları, okuduğu Gülen şiirleri arşivden çıktı. Erdoğan’a yolsuzluk göndermeli 17-25 Aralık dönemi çıkışları, 'zalime fırsat verme ya Rab' duaları, 15 Temmuz’da askere destek mesajları, FETÖ karşıtlarına 'çakal sürüleri' açıklamaları elden ele dolaştı."

Gülen’in takipçisi Kara’nın sesini çok sevdiğini anlatan Terkoğlu; “F Tipi etkinliklerde, teknolojinin imkanlarıyla, Gülen ile Kara'nın düet yaptığını” da açıkladı.

Terkoğlu; Gülen’in 'Sonsuz Nur'unu seslendiren Kara'nın, sosyal medya hesabından Gülen’i etiketleyerek şu ifadeleri yazdığını anlattı:

“Bakıp seni gören aşık, başka cemali neylesin, dostluğuna eren sadık, başka visali neylesin.”

TAKVİM HABER YAPTI, SONRA SİLDİ

'Muhsin Kara' konusunun daha sonra yandaş medyayı da 'tedirgin' ettiğini belirten Terkoğlu, Savcılığa Muhsin Kara dosyası sunulduğunu da paylaştı.

Terkoğlu, iktidara yakınlığıyla bilinen Sabah Grubu’na ait Takvim gazetesinin “Muhsin Kara’nın FETÖ paylaşımları sosyal medyada tartışma konusu oldu: Bir açıklama istiyoruz” şeklinde bir haber yaptığını da anlattı.

"Birileri 'şşşş' demiş olacak ki, Muhsin Kara hadisesi, sessizliğe terk edildi" diyen Terkoğlu, yazısında, "Zira Erdoğan, 30 Nisan'da, Suudilerle barışın sembolü olan Kara'yı, Saray'da ağırlamıştı. Birlikte fotoğraf çektirmişti. Kara da bu görüntüleri paylaşmıştı. Takvim mi? O da haberini sildi. Biat ve itaat, sus deyince susulan bir düzendi" ifadelerini kullandı.