Yapılan son ankete göre Kırıkkale’de oy verme eğilimleri değişti. “AKP’nin kalesi” olarak nitelendirilen kentte, AKP geçen seçimlere göre 7 puan kaybetti. İki basamak birden gerileyen MHP’de de büyük erime yaşanıyor.

“AKP’nin kalesi” deniyordu: Son ankete göre oy eğilimleri değişti

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kısa bir süre kalırken, kamuoyu araştırma şirketleri de çalışmalarını hızlandırdı. Kırıkkale kentine dair bir çalışma yapan ORC Araştırma’nın ortaya çıkardığı sonuçlar dikkat çekti.

“AKP’nin kalesi” olarak nitelendirilen yerlerden biri olan kentte, son seçimlere göre oy eğilimlerinin değiştiği görüldü. ORC’nin anketinde AKP’nin Kırıklale’deki oyu yüzde 36,8 olarak kaydedildi.

AKP, 2018 genel seçimlerinde bu kentten yüzde 43,7, 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 42,3 oy almıştı. Ankete göre AKP, Kırıkkale’de 6,9 puan oy kaybetti.

Öte yandan Kırıkkale’deki ikinci parti de artık MHP değil. 2018’de yüzde 24,2 oy alan parti, ikincilik konumunu yüzde 22,6 ile İYİ Parti’ye kaptırdı.

İYİ Parti’yi ise CHP takip etti. CHP’nin yüzde 18,9’luk oyunun ardından MHP ancak yüzde 15,5 ile üçüncü sıraya yerleşebildi. MHP’nin oy kaybı, 8,7 puan olarak ölçüldü.

ORC Araştırma, söz konusu anketin 10-12 Ocak 2023 tarihleri arasında toplam 1145 kişiyle yapıldığı belirtildi.