Türkiye, son bir haftadır yoğun yağan kar ve yağmurla birlikte yaşamaya çalışıyor!

Tabii geçen 20 yılda olduğu gibi doğal afetlere karşı önlem almayan iktidar, yine yurttaşlarını yalnız ve korumasız bıraktı.

Yollar tıkandı. İnsanlar saatlerce aç ve susuz kaldı. İşine ve evine gidemedi.

Kentler arası yollarda zincirleme kazalar oldu. Özel oto yollarda güvenlik tedbirlerinin olmadığı ortaya çıktı. Kısaca büyük bir kaos yaşandı.

Gerekli yardım, destek ve önlem yerine yasaklarla bu kaos atlatılmaya çalışılıyor.

Hâlâ sıkıntılar devam ediyor…

***

Tıpkı yazın yaşanan orman yangınlarında olduğu gibi AKP, felaketin büyümesindeki kusuru kendisinin dışındaki kurumlara yüklemeye çalışıyor.

Yönetemediği krizin sebebi ve koruyamadığı yurttaşın can ve malının "sorumlusu yine CHP’li belediyelerdir” deme aymazlığını gösteriyor.

Oysa yağışların en çok etkilediği İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri 18 yıl AKP’nin elindeydi.

***

Özellikle Türkiye’de her 6 kişiden birinin yaşadığı İstanbul’da yoğun kar yağışının kaosa dönmesinin nedeni, dünkü AKP yönetiminin İBB’yi, her türlü doğal ya da terör vb. felaketlere hazırlamadığı gerçeğidir!

Üstelik son 3 yılda AKP İktidarının, büyük bir kin ve hırsla İBB’nin yapacağı hizmetleri önleme çabasıdır!

Olan 16 milyon İstanbulluya oluyor farkında değiller!

***

Haftalar öncesinden Anadolu’nun yoğun kar yağışıyla karşılaşacağı kamu kurumlarının bilgisinde olmasına rağmen, bu kurumların üzerine düşeni yapmadıkları gibi yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını da gidermediklerini gördük!

Felaketi acı bir şekilde yaşadık!

***

İstanbul’a yağan kar yağışı iki yanlışı bir kez daha açığa çıkardı!

1-Ülkeyi iflasa götüren İstanbul Havaalanı’nın, yer seçiminin yanlış, inşaat kalitesinin düşük, doğal felaketlere karşı korumasız ve giderek uçuş güvenliğinin olmaması nedeniyle ulusal bütçeye daha da çok yük olacağı ortaya çıktı.

2-Sırf Atatürk adını yok saymak için kapatmaya çalıştıkları Yeşilköy’deki Atatürk Havaalanı’na, Erdoğan’dan sonra bakanlarında inmek için muhtaç olması, AKP’nin mevcut verimli bir tesisi kapatarak, pistlerini bozarak, ülkeyi bir kez daha zarara uğrattıklarının tescili oldu!

***

Yoğun kar sonrasında yaşananlar, İstanbulluları daha da telaşa düşürün bir başka düşünceyi gündeme getirdi.

Kar yerine şayet İstanbul da beklenen deprem olsaydı ne yapacaklardı?

AKP iktidarı ve belediyeleri 18 yıl boyunca İstanbul özelinde deprem için hangi önlemleri aldı?

Önlem almak şöyle dursun, 4 bini geçkin deprem toplanma alanını AVM’ye çevirdi…

***

Kar yağışını da bahane ederek sürekli iktidar trollerin İBB’ye saldırmalarının nedeni belli! Yaptıkları yolsuzluklar ve usulsüzlükler bir bir ortaya çıkıyor!

***

Örneğin;

İBB’nin gönderdiği ve İçişleri Bakanlığı’nda bekleyen dosyalardan ikisini paylaşmak isterim;

“İBB tarafından Vekil Hasan Ölçer’den 2.250.000,00 TL bedelle satın alınarak 8 Şubat 2017 tarihinde tapu tescil işlemleri tamamlanan, Beyoğlu ilçesi, Tomtom Mah. 329 ada 4 ve 5 parsellerde kayıtlı 108 m2 alanlı taşınmazın,inceleme sonucu İBB tarafından alınan bu bina kamu yararına çalışan vakıf olması nedeniyle Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na 25 yıl süre ile bedelsiz tahsisi yapılmıştır.

Yapılan incelemede İBB Meclis Kararı’nın uygulanmasına ilişkin Belediye Encümen Kararı’nın alınmadığı ve yer teslimine ilişkin herhangi bir işlem de yapılmadığı görülmüştür.