AKP’li Bergama Belediyesi’nin 831 bin 938 metrekare büyüklüğünde ve yaklaşık 50 milyon TL değerindeki 19 adet tarlayı satışa çıkarmasına köylüler tepki gösterdi. Köylüler satışa çıkartılan arazileri traktörle sürerek arpa ve buğday ekti.

AKP’nin satacağı topraklara köylüler sahip çıktı

AYCAN KARADAĞ

Bergama'nın AKP'li Belediye Başkanı Hakan Koştu, 2014 yılında 6360 sayılı büyükşehir yasasıyla himayesine geçen 7 köyde toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğünde 19 adet tarla vasfındaki köy arazisini satılığa çıkardı.

Karara yöre halkı ve muhtarlar ile birlikte muhalefet sert tepki gösterdi.

Konu CHP ve İYİ Partili milletvekilleri tarafından TBMM gündemine de taşındı. Ancak yönetim geri adım atmadı.

Tüm bu yaşananların ardından atadan kalma verimli tarım arazilerinin satış kararına köylüler, tepki göstererek traktörler ile satış kararı alınan arazileri sürdü, arpa ve buğday ekti.

"BU VEBALİN ALTINA GİRMEYİN"

Köylüler eylemin ardından, “Atalarımızdan bize miras topraklarımızı satmayın, tarım arazileri atalarımızdan babalarımıza, onlardan bize, bizlerden de çocuklarımıza kalacak. Bu vebalin altına girmeyin. Biz bu konuda ki duruşumuzu sergilemek ve konuya yetkililerin dikkatini çekmek için bugün bu eylemi gerçekleştirdik. Kararlıyız, bu toprakları sattırmayacağız” dediler.

Çitköy Muhtarı Zeki Boz ise, "Bize oy veren insanlar, ‘tarlamızı sattırmayın’ diyerek bize vekâlet verdiler. Biz onlar adına buradayız. Satılan yer cami tarlası. Burada abdest dahi bozamazsınız. Biz bu tarlaların satılmasını istemiyoruz. Belediyeye çok para lazım ise kendi mülkünü satsın, benim atalarımdan kalan yerleri satmasın. Buradaki büyük parseller acaba kimlere satılacak" diye konuştu.