AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Yeniden Refah Partisi tarafından AKP’ye sunulan 30 maddelik ittifaka katılma şartları arasında yer alan 6284 sayılı kanunun kaldırılması talebine dair konuştu. Söz konusu kanunun kaldırılmasının Yeniden Refah Partisi’nin görüşü olduğunu savunan Zengin, “6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir" dedi.

AKP’nin seçim hesabında 6284 krizi: Özlem Zengin, ‘kırmızı çizgimiz’ dedi
Fotoğraf: DepoPhotos

HABER MERKEZİ

AKP’nin 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Genel Seçimleri için gerçekleştirdiği ittifak görüşmeleri kapsamında bir araya geldiği Yeniden Refah Partisi’nin 6284 Sayılı Kanun’un kaldırılması talebi Meclis gündemine de yansıdı.

Yeniden Refah Partisi'nin AKP'ye sunduğu 30 maddelik teklif içinde kamuoyundan yoğun tepki çeken 6284 sayılı kanunun kaldırılması talebine dair CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in açıklama yapmasını istedi.

Zengin ise “Yeniden Refah Partisinin görüşüdür. 6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir." dedi.

“YENİDEN REFAH PARTİSİ’NİN GÖRÜŞÜDÜR”

Yeniden Refah Partisi’nin açıklamaları ile ilgili Binali Yıldırım’dan bilgi aldığını söyleyen Zengin, “Kendisi, bu ziyaretin bir nezaket ziyareti olduğunu, böyle bir konunun hiç gündeme gelmediğini, hiç konuşulmadığını ifade etti” dedi.

AKP’li Zengin şunları söyledi:

“Bu konu muhakkak suretle Yeniden Refah Partisi'nin gündemindedir, aynen Saadet Partisi'nin gündeminde olduğu gibi. Saadet Partisi de defaatle İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasıyla alakalı, 6284 ile alakalı görüşlerini çokça kamuoyuyla paylaştı. Yeniden Refah Partisi'nin görüşüdür. Sayın Bakanımız Derya Yanık da bu konuda bir açıklama yaptı. Sayın Binali Yıldırım'ın da ifade ettiği gibi 'Bu konu hiç gündeme gelmedi bu konuşmada.' 6284 sayılı kanun, bizim için önemli bir konudur ve kırmızı çizgimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantılarda da katılan tüm kadın STK'lerin de var olduğu toplantılarda da bu aynen böyle zaten ifade de edilmiştir."

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’na katılmak için AKP ile gerçekleştirdiği görüşmede 30 maddelik bir liste sunmuş, listede “Toplumsal cinsiyet eşitliğinden vazgeçilsin”, “Zina suç sayılsın” ve “6284 sayılı kanun kaldırılsın” gibi maddeler yer almıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da konuya karşılık sosyal medya üzerinden, "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" ifadesini kullanmıştı.