AKP’li Üsküdar Belediyesi, davalık olan millet bahçesi projesinin adını ‘Validebağ Korusu Bakım ve Pnarım Projesi’ olarak değiştirerek uygulamaya çalışıyor. Validebağ Gönüllüleri ise projeye asla izin vermeyeceklerini belirtti, eylem çağrısı yaptı.

AKP’nin Validebağ inadı ‘ad değişimi’ ile sürüyor: Validebağ Gönüllüleri’nden çağrı

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’na yönelik proje inadı sürüyor. Millet Bahçesi projesine karşı açılan davada bilirkişinin ‘yapılmamalı’ yönünde rapor sunması ardından Üsküdar Belediye Başkanı AKP’li Hilmi Türkmen, “rehabilitasyon ve bakım projesi”ni hayata geçirmeye çalışıyor Validebağ Gönüllüleri ise, bunun ‘Millet Bahçesi’ projesinin adının değiştirilmesinden ibaret olduğunu belirterek Koru’yu savunmaya çağırdı.

“Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen MİLLET BAHÇESİ projesinin adını, REHABİLİTASYON VE BAKIM projesi olarak değiştirip, ‘Üsküdar Belediyesi ile bölge sakinleri arasındaki restleşme, karşılıklı görüşmelerle tatlıya bağlandı’ gibi gerçek dışı beyanat verdi. ‘Bir hafta içinde başlıyoruz’ dediği projeye asla izin vermeyeceğimizi söylemek için buluşuyoruz” açıklaması yapan Validebağ gönüllüleri, basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapılacağını bildirdi.

Validebağ Gönüllüleri, 14 Haziran Pazartesi günü saat 12:00’da Validebağ Korusu’ndaki Adile Sultan Kasrı önünde buluşacak.