ODTÜ Kavaklık İnisiyatifi yaptığı açıklamayla “ODTÜ’de yeni bir KYK yurdu proje hazırlığı olduğunu” duyurdu. Açıklamada “Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin ODTÜ’de inceleme yaptığı” öne sürüldü

AKP ODTÜ ısrarından vazgeçmiyor: ‘Saray yetkilileri inceleme yaptı’

İsmail ARI

ODTÜ Kavaklık İnsiyatifi, tepkiler sonucu KYK yurdu yapımından geri adım atan iktidarın yerleşkede yeni bir proje için hazırlık yaptığını duyurdu.

ODTÜ Kavaklık İnisiyatifi’nin yaptığı açıklamada “Tüm ODTÜ'yü, Verşan Kök, yönetimi ve Cumhurbaşkanlığı işbirliğiyle ODTÜ geleneğinin oluşmasında tarihsel öneme sahip jandarma eski karakolu ve şu an Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü ile öğrenci toplulukları tarafından kullanılan A4 Öğrenci Kültür Merkezi ve heykel atölyesi barakalarının ‘Tadilat bahanesiyle yıkılarak’ ve Mezun Dernekleri Konseyi’nin 'Yurdu biz yaparız' açıklaması hiçe sayılarak, yerine, yeni bir KYK yurdu yapma girişimi olduğu ve Cumhurbaşkanlığı yetkililerince yerinde incelendiği konusunda bilgilendiriyor ve okulumuzu savunmaya, mücadeleye çağırıyoruz” denildi.

KAVAKLIK DİRENİŞİNİ HATIRLATIYORUZ

Açıklamada “Verşan Kök ve yönetimi, bütün yaşananlara, fakülte ve bölüm açıklamalarına rağmen iktidar ile el ele bir KYK yurdu girişiminde bulunmaktadır” denilerek şu ifadelere de yer verildi:

“ODTÜ geleneğini çiğneyen ve akademik özgürlüğü tehdit eden, ODTÜ bileşenlerinin taleplerini dinlemeyen Verşan Kök’e 219 gündür sürmekte olan Kavaklık Direnişi’ni bir kez daha hatırlatıyoruz. ODTÜ öğrencileri olarak bizler, yalnızca Kavaklık’ta değil, kampusun herhangi bir yerinde KYK yurduna ve öğrencilerin sosyal alanlarını kısıtlayan hiçbir girişime izin vermeyeceğiz. ODTÜ’de, ODTÜ Yurdu istiyoruz.”

İNCELEME VE ÖLÇÜM YAPTILAR

ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı İrfan Türkkolu BirGün’e yaptığı açıklamada, “Bir hafta önce bizim jandarma karakolu diye tabir ettiğimiz A4 çıkışına yakın bölgede ölçüm ve inceleme yapıldığını öğrendik. Bizim ulaşabildiğimiz bilgi öğrenci merkezi, sosyal tesis ve kütüphanenin yetersiz olmasını nedeniyle bir kütüphane yapılmak istendiğini şeklinde. Bizim bu konuda mücadelemiz sürecek ve tam olarak ne yapılmak istendiğini öğrenmek istiyoruz. KYK Yurdu'na itiraz ederken kampus içinde öğrenciler yararına yapılacak bir şeye engel olmak istemeyiz. Ancak ODTÜ'nün kampus yapısının bozulmasını da istemeyiz. ODTÜ’nün yapısının korunması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.