AKP iktidarının plansızlığının faturası yine can aldı. Maraş merkezli depremlerin büyük yıkımlara yol açtığı Urfa ve Adıyaman’ı bu kez de sel vurdu. Urfa’da 13, Adıyaman’da 2 kişi hayatını kaybederken, kayıpların olduğu, arama-kurtarmanın sürdüğü belirtildi.

AKP ‘ölüm’ demek: Afet içinde afet yaşattılar!

HABER MERKEZİ

Maraş merkezli depremlerin ardından, AKP iktidarının afetlere yönelik plansızlığı nedeniyle bölge bu kez de sel felaketini yaşadı. Çadırların ve konteynerlerin kurulduğu yerlerdeki plansızlık nedeniyle, bölge halkı ikinci kez afeti yaşadı.

Şiddetli yağış nedeniyle Urfa’da 13 kişi, Adıyaman’da ise konteynerin sele kapılmasıyla 2 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenler arasında 1,5 yaşındaki bir çocuğun da olduğu açıklandı. Sel nedeniyle çok sayıda kişinin kaybolduğu bildirildi. Bölgede arama-kurtarma sürüyor.

Depremlerden en çok etkilenen Adıyaman, Urfa, Malatya, Hatay, Maraş ve Elazığ’da şimdi de sel felaketi yaşandı.

akp-olum-demek-afet-icinde-afet-yasattilar-1138524-1.

Urfa’da önceki gün gece başlayan yağış nedeniyle bazı ev, hastane ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularına kapıldı. Şehirde sel felaketi nedeniyle 13 kişi hayatını kaybetti.

Selden etkilenen Abide Kavşağı alt geçidinde ekipler, suya gömülen minibüste 4 kişinin cansız bedenine ulaştı. Kentin Tandoğan Mahallesi’nde bulunan Yavuzlar Apartmanı’nın bodrum katındaki dairede de 5 kişinin cansız bedeni bulundu.

Bu sabah saatlerinde ise Erdoğan'ın 3 ay önce açılışını yaptığı Abide Kavşağı'nda bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Kent genelinde ölü sayısı 13’e yükseldi.

HASTANE SULAR ALTINDA

Urfa’nın Akçakale ve Harran ilçelerinde de yağış nedeniyle selin oluştuğu öğrenildi. Sağanak nedeniyle Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisini su bastı. Yoğun bakım ünitesinde yatan çocukların olduğu görülürken hastanede tuvaletlerin taştığı da belirlendi. Sağanak yağış nedeniyle birçok ev, işyeri sular altında kaldı, araçlar sürüklendi.

akp-olum-demek-afet-icinde-afet-yasattilar-1138419-1.

Urfa’da kent merkezindeki köprülü Abide Kavşağı’nın altında araçlarıyla ilerlemeye çalışanlar ile itfaiye ekibinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin sel sularına kapıldığı belirtildi. AFAD tarafından yapılan açıklamada 4 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de kaybolduğunu belirtildi. Dalgıçların bölgede arama-kurtarma çalışması yaptığı kaydedildi. Ayrıca kentteki Tandoğan Mahallesi’nde sel basan bir apartmanın bodrum katında 5 Suriyeli mültecinin cansız bedeni bulundu. İncelemelerde bulunmak üzere gelen Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e yurttaşlar tepki gösterdi.

KONTEYNER SELE KAPILDI

Adıyaman’da ise sele kapılan bir konteynerde 2 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişinin de kayıp olduğu belirtildi. Depremden etkilenen yurttaşların kaldığı çadırlar da sağanak yağışın ardından su bastı. Yağmur sonrası göle dönen çadır kentte depremzedeler çadırlarına giremedi.Yollarında çökme meydana gelen kentte depremzede bir kadın, gözyaşları içinde yardım isteyerek “Gidecek bir yer yok. Annem yaşlı, babam yaşlı. Üç tane küçük çocuğum var. Çok çaresiziz. Yardım edin. Çadırımda sular altında, içinde param var. Su basmamış bir çadır varsa oraya geçeceğiz” dedi.

akp-olum-demek-afet-icinde-afet-yasattilar-1138420-1.

ERDOĞAN’A TEPKİ

Malatya’daki Cemal Gürsel Mahallesi’nde kurulan çadır kent de sular altında kaldı.Çadırlarının üstlerine naylon poşet geren yurttaşlar, iktidarın afetlere yönelik plansızlığını eleştirerek "Cumhurbaşkanı sarayda oturuyor, bizim ne çektiğimizi bilmiyor” dedi. Doğanşehir ilçesinde ise yağış sonrası dere taştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde yaşanan sel felakatine "Dere yataklarının etrafında bulunmamak gerekir" dedi. Depremden en çok etkilenen Hatay’da çadırlarda kalan çok sayıda yurttaş da mağduriyet yaşarken Maraş’ın Afşin ilçesinde pazar alanına kurulan çadır kenti su bastı.

***

BALIKLIGÖL TAŞTI

Kenttin simgesi Balıklıgöl taştı, çok sayıda ev ve araç su altında kaldı. Öte yandan sel felaketinin yaşandığı Urfa’nın, Akabe Mahallesi’nin büyük bir kısmı sele teslim oldu. Onlarca kişi bot ve iş makineleriyle evlerinden tahliye edildi.

***

ARAÇ SUYA GÖMÜLDÜ

Elazığ’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. Etkisini sürdüren sağanak yağmur sebebiyle caddeler göle dönerken, trafikte suya gömülen araçlar mahsur kaldı.

***

YILDIRIM ÇARPTI

Urfa’nın Akçakale ilçesinde arazide bulunduğu sırada çevresine yıldırım isabet eden Ömer Oturan, hastaneye kaldırıldı. Ömer Oturan’ın hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

***

YILANLAR ORTAYA ÇIKTI

Urfa Karaköprü’de ve Adıyaman’da sel nedeniyle sokaklarda yılanlar ortaya çıktı. Ayrıca Urfa’nın simgesi Balıklıgöl’de yağışın ardından taşma yaşanırken, çok sayıda ev ve araç su altında kaldı.