AKP İl seçim işleri başkanlarına üç günlük sandık eğitimi verdi. Bu kapsamda, sandık görevlilerinin sayısı ve dijital tedbirler artırıldı.

AKP seçime hazırlanıyor: Sandık görevlisi sayısı arttırıldı

AKP, '2023 seçim hazırlıkları' kapsamında çalışmalar başlattı. Seçim İşleri Başkanlığı koordinesinde, Ankara’da İl Seçim İşleri Başkanları İstişare toplantıları gerçekleştirildi.

23 Aralık’ta başlayan ve dün tamamlanan toplantıda, İl Seçim İşleri Başkanlarına ‘sandık kurulları ve görevleri’, ‘seçim işleri başkanlığının görev ve yetkileri’, ‘seçim kurulları’, ‘seçim koordinasyon merkezlerinin kuruluş ve çalışma esasları’ başlıkları başta olmak üzere birçok konuda eğitimler verildi.

'Sandık görevlisi sayısı artacak'

Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun'un haberine göre, toplantılarda, 2018 seçimlerinde görev alan sandık görevlilerinin oranı da masaya yatırıldı. AKP kurmayları, 2018 yılında yapılan seçimlerde Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verilen listelerde sandıkta görev yapanların oranının yüzde 98,02 olduğunu, parti olarak bu rakamı yüzde 99’un üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

'Bizim belediyelerimizin tanıtıma ihtiyacı var'

Öte yandan, Cumhuriyet’ten Selda Güneysu'nun haberine göre belediye başkanlarına sunum yapan AKPYerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, toplantıda, belediye başkanlarına “Sosyal medyada görünür olun” uyarısında bulundu.

“AKP'li belediyelerin gerek projeler ve altyapıdaki hizmetlerinin, Millet İttifakı belediyelerinden kat be kat üstün olduğunu” belirten Özhaseki’nin, “Bizim belediyelerimizin tanıtıma ihtiyacı var. AK Parti, yatırımlarda çok iyi ancak tanıtamıyor. Yerel basınla daha çok diyalog kurmalısınız. Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya mecralarını aktif kullanmalısınız. Millet İttifakı belediyelerinde ‘icraat yok’ ama onlar köpürtmeyi seviyor. Sosyal medyayı her türlü kullanıyor. Siz de faaliyetlerinizi sosyal medyada daha görünür kılın” dediği kaydedildi.

“Erken seçim olmadığını ancak 2023 seçimleri çalışmalarına başlanmasını” da isteyen Özhaseki’nin, belediye başkanlarından “bu süreçte teşkilatlarla, kadın kolları ve gençlik kollarıyla da uyumlu çalışmalarını istediği” de ifade edildi.

Özhaseki’nin, “Vatandaşların sorunlarını dinleyin. Tek tek sorunlarını not alın, çözüm üretin. Sizler, ‘gönül belediyeciliği’ yapıyorsunuz. Kimseye büyüklük taslamayın. Her vatandaşın yanında olmaya çalışın” dediği kaydedildi.