Son dönemde yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendiren CHP'li Sarı, AKP seçmeninin 3 halkaya ayrıldığını ve 'rant odaklı' güçlerin AKP gemisini terk etmeye başladığını söyledi.

AKP seçmeni 3 halkaya ayrıldı: Rant odaklı güçler AKP’yi terk ediyor
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

İktidarın ekonomi politikası ve son dönemde yaşadığı kırılmalar hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Müslim Sarı, rant odaklı güçlerin AKP gemisini terk etmeye başladığını söyledi.

KRT TV’de katıldığı programda AKP’nin hikayesini kaybettiğine dikkat çeken Sarı, “Eskiden de krizler vardı. Krizlere müdahale eden bürokratlar, liyakatli kadrolar vardı. Artık yok. Çapsızlaşan, sorun çözme kapasitesi ortadan kalkmış bir AKP iktidarı var. AKP hikayesini kaybetti, bir dönem kapanıyor. Altılı Masa, Cumhuriyet için yeni bir parantez açacak, yenilenme dönemi başlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

'DENGEYİ KURAMIYORLAR'

AKP’nin kendi çekirdeğine çekileceğini ve o çekirdekle baş başa kalacağını söyleyen CHP’li Sarı, AKP seçmeninin 3 halkaya ayrıldığını, bu halkalarda kırılmalar yaşandığını anlattı.

Sarı, “AKP’nin bir çekirdek oyu var. Ne olursa olsun Erdoğan’a oy verecek bir kitle var. Bu çekirdeğin arkasında iki halka var. AKP’ye körü körüne bağlı olmayan ama sosyo-ekonomik gelişmelere göre değişebilen ve AKP’nin doğal tabanı içinde olmayan ama AKP’nin hamleleriyle ulaşmak istediği halka. AKP zaten bu halkayı kaybetti, şimdi ise ikinci halkayı kaybediyor. İkinci halkadaki seçmen kitlesi kendi ekonomik durumuna göre oy verecek kitle. AKP dengeyi kuramayınca rant odaklı güçler de AKP’yi terk etmeye başladı” şeklinde konuştu.