AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İslamcı Furkan Vakfı’nın Adana’daki eylemine polisin sert şekilde müdahale etmesine ilişkin soruşturma açıldığını hatırlayarak, "Orantısız güç kullanmasını asla kabul edilemez, bunlar meşru sayılamaz" dedi.

AKP Sözcüsü Çelik: Orantısız güç kullanımı asla kabul edilemez

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İslamcı Furkan Vakfı’nın dün Adana’daki eylemine polisin sert şekilde müdahale etmesine ilişkin açıklama yaptı. Çelik, "Güvenlik güçlerimizin çeşitli olaylara müdahalede orantısız güç kullanması asla kabul edilemez, bunlar meşru sayılamaz" dedi.

AKP Sözcüsü Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretini hedef alan Çelik, "Buradaki soru şudur; niçin annelerin ayağına gidilemiyor, vicdan nöbetine destek verilmiyor? TSK'nın operasyonu halkı ezmektir dendiğinde o genel başkan 'meşru operasyonlardır' diye niçin cevap vermiyor? Ne kadar demokrasiden, özgürlüklerden bahsederseniz bahsedin, teröre karşı bir tavrınız yoksa..." diye konuştu.

"İslamofobi, İslam düşmanlığı ile 15 Mart mücadele günü olarak tarihe geçti" diyen Çelik, "Yeni Zelanda'da bir katliam gerçekleşmişti. Burada bir Türk vatandaşı olan 51 kişiyi saygı ve rahmetle anıyoruz. BM Genel Kurulu 15 Mart Günü'nü 'Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü' kabul etti" ifadelerini kullandı.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Çelik, şöyle devam etti: "Önümüzdeki günlerde Hollanda Başbakanı, Türkiye'ye gelecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın NATO'ya katılımı için bir Brüksel ziyareti gerçekleşecek. Cumhurbaşkanımız hem Sayın Putin hem de Sayın Zelenski ile görüşüyor."

NATO MESAJI

"Savaştan önce bir tablo vardı. Fransa Devlet Başkanı çıkıp NATO’nun beyin ölümü gerçekleştirdi diyordu" diyen Çelik, "Şimdi çıkıp NATO’nun doğu kanadını güçlendirmeliyiz diyor. Duvara çaptıktan sonra anladıkları bir güvenlik mimarisi var" ifadelerini kullandı.

FURKAN VAKFI'NA POLİS MÜDAHALESİ

İslamcı Furkan Vakfı’nın dün Adana’daki eylemine polisin sert şekilde müdahale etmesine ilişkin de açıklama yapan Çelik, "Burada her zaman olduğu gibi prensibimiz açıktır, biz her zaman mücadelesini takdir ettiğimiz güvenlik güçlerimizin çeşitli olaylara müdahalede orantısız güç kullanmasını asla kabul edilemez, bunlar meşru sayılamaz. Adana'daki tablo ortaya çıktığı andan itibaren İçişleri Bakanımız ve Adana Valimiz soruşturmanın açıldığını söylemiştir. Orantısız güç meşruiyet sınırına çıkmış şiddet demektir" diye konuştu.

Çelik, şunları söyledi: "Burada açıklamalara bakıyorum, muhalefet partilerinin açıklamalarına, bazı grupların açıklamalarına. Bu orantısız güç sanki hükümet politikası imiş gibisinden bir iftira kampanyası yürütüyorlar. 28 Şubat yeniden canlanıyormuş, eski günler yeniden geliyormuş gibisinden. Bunların hepsi sadece ve sadece hezeyandır. Türkiye'de 28 Şubat şartlarını ortadan kaldırmada en güçlü mücadeleyi biz verdik. Böyle bir sistematik şekilde yalan söyleme, iftira kampanyasına söyleyecek çok sözümüz var."

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

'Asgari ücrete ikinci kez zam yapılacak mı?' sorusuna yanıt veren Çelik, "Bu tip çalışmalar hangi takvimle, zeminle gerçekleşir ilgili bakanlığın yapacağı açıklama. Prensip olarak şunu söyleyeyim çeşitli çalışan kesimlerin, emeklilerimizin korunması, kollanmasıyla ilgili stratejilerin geliştirilmesi gündemimizdedir. Uygun koşullar oluştuğu zaman bunları biz de açıklarız. Şundan herkes emin olsun, çalışan kesim ve emeklilerimizin hayat koşullarıyla ilgili kapsamlı değerlendirme yapıyoruz" dedi.