AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Adalet Divanı'nın bazı durumlarda iş yerinde dini inanç sembollerinin yasaklanabileceğine yönelik kararının "İslamofobik yabancı düşmanı çevreleri cesaretlendireceğini" söyledi.

AKP Sözcüsü Çelik'ten AB Adalet Divanı'na tepki: İslamofobik çevreleri cesaretlendirecek

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Birliği'nin (AB) en üst yargı organı olan Avrupa Adalet Divanı'nın bazı durumlarda iş yerinde dini inanç sembollerinin yasaklanabileceğine yönelik kararına ilişkin olarak Twitter’dan açıklama yaptı. Çelik, kararın İslamofobik yabancı düşmanı çevreleri cesaretlendireceğini söyledi.

Çelik’in açıklaması şöyle:

“Avrupa Adalet Divanı’nın dini özgürlükleri ihlal eden kararı yanlış bir karardır. Bu karar, Avrupa’daki Müslümanlara karşı ön yargıyı besleyen ve İslamofobik yabancı düşmanı çevreleri cesaretlendirecektir.

ABAD’ın temel hak ve özgürlükler noktasında sınırlandırıcı yorumları demokratik değerlerden geri gidişe yol açacaktır. Hak ve özgürlükler düzeniyle de bağdaşmamaktadır.

ABAD’ın bu kararının Avrupa’daki Müslüman kadınlara yönelik dini inançları nedeniyle uygulanan ayrımcılığın arttığı bir döneme denk gelmesi ise daha büyük talihsizliktir. Irkçılık ve İslam düşmanlığı ile mücadeleye darbe vuran bir karardır bu.”