AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, TSK'nin "kimyasal silah" kullandığı iddiasına yanıt verdi. Çelik, "Alçak bir iftira şebekesinin parçası" dedi.

AKP Sözcüsü Çelik'ten 'kimyasal silah' iddialarına ilişkin açıklama
Fotoğraf: AA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gündeme getirmesinin ardından PKK'ye karşı kimyasal silah kullanıldığı iddiası hakkında açıklama yaptı.

AKP'li Çelik, "Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kimyasal silah kullanmakla suçlayanlar, alçak bir iftira şebekesinin parçasıdır" dedi.

Çelik, şöyle devam etti:

"Bunlar terör örgütünün cinayetlerini masum göstermeye çalışan odaklardır. PKK’nın cinayetlerini övenler, kirli odakların temsilciliğini yaparak TSK’ya saldırıyorlar…

Kahraman TSK terörle mücadelesini en yüksek hukuki ilkelere ve standartlara bağlı şekilde yürütmektedir. TSK’nın, cinayet şebekesi terör örgütlerine karşı verdiği mücadele dünyanın en haklı, en şeffaf ve en onurlu mücadelesidir."

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla 'PKK'ye karşı kimyasal silah kullanıldığına dair görüntülerin olduğunu' ifade ederek, "Bu görüntülere TBMM ve muhalefet sessiz kalamaz, kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı suçtur" demişti.