Partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ahmet Şık hakkında başlatılan soruşturma, HDP'ye açılan kapatma davası ve müsilaj sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Ahmet Şık yorumu: TBMM'de ne işi var?

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin konuşan Çelik, “Milletvekili sıfatı taşıyan birinin devlet katildir demesi, biz bu üslubu nereden biliyoruz. Silahlı terör örgütleri tarafından kullanılan bir üslup” yorumunu yaptı. Çelik, şöyle devam etti:

“Böyle düşünüyorsa TBMM'de ne işi var? Böylesi bir iki yüzlülük kabule dilebilir bir şey değil. Bir devlete katil demek o devletin millet tarafından verilmiş meşruiyetine saldırıdır. Bu yapılan iş herhangi bir eleştiri değildir. Zaten hakkında soruşturma açılmış. Eğer doğruysa buna tepki verilmiyor muhalefetten dediniz, muhalefetten bazılarının da arkadaşımızdır diye sahiplenmesidir.”

HDP'YE AÇILAN İKİNCİ KAPATMA DAVASI

HDP’ye açılan ikinci kapatma davasına ilişkin de konuşan Çelik, “Eksikliklerin tamamlanmasıyla ile yeniden başlayan bir süreç” değerlendirmesini yaptı.

MÜSİLAJ SORUNU

"Son dönemde denizlerde görülmeye başlanan ve büyük tehlikeye yol açan müsilaj (deniz salyası) ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çelik, şunları söyledi:

“Hepimiz bu konuyla yakından ilgiliyiz. Son derece tedirgin edici bir tablo. Burada ortaya çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanımızın açıkladığı eylem planı her açıdan güçlü bir şekilde takip edilecek, gerekleri güçlü bir şekilde yerine getirilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu bizzat takip ettiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza talimatlar verdiğini ifade etti.

Bu deniz salyası sorununun kaderimiz olan tabiatı bütün tehlikelerden korumak ve kurtarmak için çok ciddi bir uyarı olarak ele alınması gereken bir plan olarak değerlendiriyoruz. İleri biyolojik arıtma tesisi yapmanın ne kadar önemli olduğu, yapmamakla övünmenin, bunlarla ilgili temel atmama töreni düzenlemenin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı. Marmara Denizi'nde 91 noktada denetimlerini sürdürüyor. Acil eylem planı devreye girmiştir. 3 yıllık plan çevresinde tamamlanacaktır.

İnsan eliyle kirlenme konusunda en güçlü mücadeleyi vermemiz gerektiğini bir kere daha ifade ediyorum. Arkadaşlarımız Meclis'te de konunun takibini yapacaklar. Önergeler verilecek, bu çerçevede bütün partilerin katılımıyla takibi gerçekleştirilecektir. Partimiz bu konunun yakın takipçisi olmaya devam edecektir.

HAYVAN HAKLARI YASASI

MYK'da hayvan hakları yasasını son kez görüşüyoruz. Arkadaşlarımızın çeşitli değerlendirmeleri oldu. Kurulacak mekanizmalarla ilgili yaklaşımları oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı, bunu son kez değerlendireceğiz ve bu dönem, Meclis kapanmadan bu yasa geçecek. Özellikle bu konudaki haberleri duydukça gerçekten içimiz eziliyor. Hayvanlar bizim dünya hayatındaki yolculuğumuzda kader arkadaşlarımızdır. Canlara yapılan bu zulmü, işkenceleri azaltmak açısından bu yasanın önemli olacağını düşünüyoruz. Daha önce onlar can olarak değil mal olarak değerlendiriliyordu. Bütün bunlar düzeltilecektir. Derneklerin, vatandaşların, STK'nın taleplerine, hassasiyetine daha uygun bir yaklaşım ortaya çıkacaktır.

'TÜRKİYE MISIR'A YAKLAŞIMDA OLUMLU'

Aramızda Mısırla çok köklü ilişkimiz var. Mısır halkıyla köklü ilişkilerimiz var. Aradaki kopukluk sözkonusu olmasına rağmen. Bu dönemde istihbarat teşkilatlarımız görüşmelerini sürdürdüler. Şimdi Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığı düzeyinde bir heyet gitti oraya. Her iki taraf da beraber çözülecek işlere odaklanma kararına vardı. Bundan sonrasında karşılıklı görüşme, istişarelerde somut konularda yoğunlaşabileceğimiz adımlar atılacak. Mısır'la konuşmamız gereken konular var. Libya'yı, Akdeniz'i konuşmamız gerekiyor. İki ülkeyi ve geleceği konuşmamız gerekiyor. Türkiye bu konuda olumlu yaklaşım içerisindedir."