AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Atatürk’ü ‘milletin ortak değeri’ olarak tanımladı. Ancak Çelik, Atatürk’e lanet okuyan imamı eleştirmedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten ‘Atatürk’ paylaşımı: İmamı eleştirmeden sahiplendi!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından ‘Atatürk’ paylaşımı yaptı.

Çelik, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ‘milletin ortak değeri’ olarak tanımladı ancak Atatürk’e lanet okuyan imam Mustafa Demirkan’a değinmedi.

AKP Sözcüsü Çelik, tweetinde şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’umuzu ve ülkemizi tehdit eden düşmana karşı “geldikleri gibi giderler” diyen İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı, Devletimizin kurucusu, İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin ortak ve yüksek değeridir.

Atatürk ve silah arkadaşlarının düşmana karşı verdiği soylu mücadeleyle ülkemiz ve milletimiz ile ezanımız, camilerimiz ve mescidlerimiz de düşman tehdidinden kurtulmuştur. Rahmet ve şükranla anıyoruz.”

ERDOĞAN’IN ÖNÜNDE LANET OKUMUŞTU

Mustafa Demirkan adlı imam, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde, Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okumuştu. İmam, Atatürk'e atfen, “Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir” demiş ve kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti.