AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, "Milletimizin değerlerini temsil eden başörtüsü ile ilgili düzenleme, milletimizin değeri olan ailenin korunmasına yönelik olan düzenlemenin, önümüzdeki hafta Anayasa Komisyonu gündemine alınması konusunda mutabakata vardık" açıklaması yaptı. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de yaptığı açıklamada, teklifin haftaya Perşembe günü Anayasa Komisyonu’nda geleceğini söyledi.

AKP tarih verdi: Başörtüsü teklifi Meclis'e sunulacak

AKP heyeti, başörtüsü düzenlemesiyle ilgili anayasa değişikliği teklifini, 'Cumhur İttifakı' ortağı MHP ile görüştü. AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, MHP grup başkan vekilleri Erkan Akçay ve Levent Bülbül'ü ziyaret etti.

Toplantı, yaklaşık yarım saat sürdü. AKP Grup Başkanı Yılmaz, toplantı çıkışı yaptığı açıklamada, "Milletimizin değerlerini temsil eden başörtüsü ile ilgili düzenleme, milletimizin değeri olan ailenin korunmasına yönelik olan düzenlemenin, önümüzdeki hafta Anayasa Komisyonu gündemine alınması konusunda mutabakata vardık" diye konuştu.

Yılmaz, "Bunların birbirlerine mesafeli bakması mümkün değil. Bu konuyu tamamen milletin gündeminden çıkarmak için bu anayasa değişikliği teklifimizi çıkaracağız. 85 milyon bunun arkasında. Şu ana kadar açıkça bu değişikliğe 'hayır' diyeni gördünüz mü? Milletin tamamının desteğini almak lazım. Bir parti bu 2 maddelik anayasa değişikliği teklifine 'hayır' diyebilir mi? Anayasa değişiklik teklifi hayırlı olsun" dedi.

AKP'li Yılmaz, teklifin 400'ün üzerinde oy alarak Genel Kurul'dan geçmesini beklediklerini belirterek, "Meclis'ten geçer ve toplumumuzun da gündeminden çıkar ancak 360-400 arasında kalırsa Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu anayasa değişikliği teklifini referanduma sunmaktan başka alternatif kalmaz" diye konuştu.

MUHALEFETİN RANDEVU TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMESİ

Muhalefet partilerinin, AKP grubunun ziyaret talebini geri çevirmesi sorulan Yılmaz, "Ziyaretin uygun olmadığını ifade ettiler; ama 'Bu anayasa değişikliği teklifini istemiyoruz' dediler mi? Eğer böyle bir şey diyorlarsa millete cevabını verecekler. Zaten seçime çok kısa bir süre kaldı. Halkın gözü terazidir" yanıtını verdi.

İsmet Yılmaz, muhalefet partilerinden yeniden randevu istenmesi ihtimaliyle ilgili, "Genel Kurul'da, komisyonda uzlaşmaya açığız; yeter ki ortadan sorun kalksın. Bizim amacımız, üzüm yemek. Amacımızın dışında bir siyasi amacımız yoktur. Bizim amacımız, bu suni problemin ortadan kaldırılması" dedi.

AKP; CHP, İYİ Parti ve HDP'den de randevu talep etmiş, talepler reddedilmişti.

ÖZLEM ZENGİN PERŞEMBE GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

Zengin, TBMM Genel Kurulu’nda açıklama yaptı. Zengin açıklamasında başörtüsüne ilişkin teklifin haftaya Perşembe günü Anayasa Komisyonu’nda geleceğini açıkladı.

(DHA)