AKPLli Ömer Çelik ve Şamil Tayyar ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi" sözlerini hedef aldı. Soyer, kendisini hedef alanlara Twitter'dan yanıt verdi.

AKP ve Bahçeli hedef aldı, Soyer yanıt verdi: Hiç kimse gölge düşüremez
Fotoğraf: AA

İzmir Büyükçehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi" sözleri iktidar cenahında karşılığını buldu, AKP'li isimler ve Bahçeli, Tunç Soyer'i hedef aldı. Soyer ise Twitter'dan verdiği yanıtta sözlerinin arkasında durarak, “Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde yaptığı açıklamada döneminde jeopolitik şartların gereği olarak Söğüt’ü yurt tutan 400 çadırlık Türkmen varlığının iç çelişkilerin aşılması durumunda dünya üzerine nasıl bir küresel güç mertebesine ulaşacağına açıklık getirdiğini belirterek, “Bugün de korkulan esasen budur. Büyük Türk milletinin tarihi tekerrür ettirerek böylesi bir mevkiye erişmesini sekteye uğratmak maksadıyla alçak tertipler planlanıp tatbik edilmektedir. Tuzaklar kurulmakta, karanlık oyunlar sahnelenmektedir. Ecdadımıza ve tarihimize hakaretler edilmektedir” dedi.

Bahçeli, şöyle devam etti:

“Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basan müstevlilere tek kelime edemeyen bugünün iş birlikçi siyasetçilerin 9 Eylül 1922 tarihinin 100’üncü yıl dönümünde tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin yüksek yönetim mirasının bir devamı, yüzyıllardır milli vicdanda taşınan kutlu veraset zincirinin son halkasıdır. Bu şuurdan mahrum gafillerin ecdadımıza karşı nefret ve ihanet suçu işlemesi fıtratlarının gereğidir. 400 çadırlık Türkmen ruhuyla, aynı şekilde dünyaya meydan okuyan milli varlıkla her neviden düşmanca muameleye karşı duracağımız herkesçe çok iyi bilinmelidir.”

ŞAMİL TAYYAR: İŞGALCİLERİN TAMAMINI DENİZE DÖKMEMİŞİZ!

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar ise, Twitter hesabından paylaşımda bulunarak, "Atina Belediye Başkanı Tunç Soyer’i izleyince bir kez daha anlıyoruz ki işgalcilerin tamamını denize dökmemişiz! O gün kalabalığa karışıp kalanların tohumları yüzyıl sonra bu toprakların evlatlarına, atalarına nefret kusuyor. Öfkenizde boğulacaksınız" diye yazdı.

ÖMER ÇELİK: ŞUURSUZLUK

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, "Güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde, ülkemize yapılmış düşmanlıklara karşı konuşması gerekenlerin Osmanlı Devleti’ni hedef alması şuursuzluktur. Daha önce de ifade etmiştik: kim Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kavga ettirmeye çalışıyorsa, milletin egemenlik hakları ile sorunu vardır. Bütün siyasi misyonu Cumhuriyetimiz ile Osmanlı Devleti’mizi kavga ettirme üzerine kurulmuş olanlar var. Cumhuriyetimize sahip çıkmak için tarihimizin büyük köklerinden Osmanlı Devleti ile kavga etmek milletimizin kimliğine saldırıdır. Cumhuriyet de bizim, Osmanlı Devleti de…" ifadelerini kullandı.

SOYER’DEN YANIT: İŞGALCİLERİN GEMİLERİYLE KAÇAN SARAY ERKANI

Soyer, kendisine yönelen tepkilere Twitter hesabından yanıt verdi. Sözlerinin arkasında durduğu mesajını veren Soyer, “Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Soyer’in Twitter’dan yaptığı paylaşım şöyle:

SOYER NE DEMİŞTİ?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. Yıl dönünü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda düzenlen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar. Teslim oldular” ifadelerini kullandı.