Pursaklar Belediyesi’nin AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinden akıl almaz talep. Uzayan ağaç dallarının, “Toplum kurallarına aykırı duruma yol açmaması” için budanması istendi. Talep, Meclis’te oybirliği ile kabul edildi.

AKP ve MHP'den 'ağaç budama' teklifi: Toplum kurallarına aykırı davranışlara yol açmasınlar
Fotoğraf: DHA

Mustafa BİLDİRCİN

AKP’li Ertuğrul Çetin idaresindeki Pursaklar Belediyesi’nin Belediye Meclisi Toplantısı’ndan “Bu kadarı da olmaz” dedirten bir karar geçti. Pursaklar Belediyesi Belediye Meclisi Üyesi beş AKP, bir MHP’li isim, “Toplum kurallarına aykırı herhangi bir olumsuz duruma yol açmaması” için ağaç dallarının budanmasını istedi.

Pursaklar Belediye Meclisi, Ağustos ayı meclis toplantılarının üçüncü oturumu için 3 Ağustos Çarşamba günü bir araya geldi. İmar planları ve sosyal yardımlar ile dernek ve vakıflarla yapılacak işbirliklerinin konuşulduğu toplantıda AKP’li ve MHP’li üyeler ilginç bir teklif de getirdi.

AKP’li üyeler Mehmet Sevinç, Meral Bozoğlu, İsmail Çoban, Ramazan Tankulu, Uğur Kulaksız ve MHP’li üye İsmail Bayraktar imzalı teklifin başlığı, “Parklardaki Ağaçların Budanması” oldu. Teklifin gerekçesinde ise dikkat çekici ifadeler kullanıldı. Belediye Meclisi üyesi altı ismin ortak hazırladığı teklifin gerekçesinde şunlar kaydedildi:

“Belediyemize bağlı tüm parklardaki ağaçların alt dallarının, gizlilik oluşturacak şekilde hem güvenlik açısından, hem de alkol ve benzeri kullanımı veya toplum kurallarına aykırı herhangi bir olumsuz duruma yol açmaması için Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından gerekli kontrollerin yapılarak budama işleminin yapılması hususunu meclisimizin takdirlerine arz ederiz.”

OYBİRLİĞİ İLE BUDAMA

AKP’nin 22, MHP’nin beş, İYİ Parti’nin bir koltuğa sahip olduğu, bir de bağımsız üyenin bulunduğu 31 kişilik Pursaklar Belediyesi Belediye Meclisi, talebi haklı buldu. Kararda, parklarda, “Toplum kurallarını ihlal eden veya alkol kullanan” kişilerin olduğu belirtilerek ağaçların alt dallarının, “Toplum kurallarına aykırı durum teşkil etmemesi” amacıyla budanması gerektiği ifade edildi. Karar, oybirliği ile alındı.