Kriz her geçen gün daha derinden hissedilirken, son dönem paylaşılan kamuoyu yoklamaları yurttaşın geçim sıkıntısını gözler önüne seriyor. Metropoll’ün son anketine göre AKP seçmeninin yüzde 46’sı, MHP seçmeninin ise yüzde 55’i ekonominin kötüye gittiğini düşünüyor.

AKP ve MHP’liler bile memnun değil

Haber Merkezi

Salgınla etkisi her geçen gün daha derinden hissedilen ekonomik kriz büyürken, krizin giderek ağırlaşan faturası ise yurttaşa kesiliyor. Yurttaşlar, son dönem paylaşılan kamuoyu yoklamalarında ülkenin en önemli sorununun geçim sıkıntısı, işsizlik ve ekonomi olduğunu vurguluyor. Toplumdaki refah düzeyine ilişkin Metropoll’ün son araştırması da benzer sonuçlar ortaya koydu.

Araştırmaya göre Ağustos ayında son bir yıl içinde refah düzeyinin iyileştiğini söyleyen seçmenin oranı yüzde 9 seviyesindeyken, kötüleştiğini belirtenlerin oranı ise yüzde 63 olarak ölçüldü. Üstelik Cumhur İttifakı’na destek veren seçmenin görüşleri dikkat çekti.

Buna göre AKP seçmeninin yüzde 46’sı, MHP seçmeninin ise yüzde 55’i ekonominin giderek kötüleştiğini düşünüyor.


AKP’lilerin sadece yüzde 16’sı memnun

Metropoll Araştırma’nın sahibi Özer Sencar sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan son araştırmayı paylaştı. Araştırmaya göre toplumun yüzde 63,4’ü geçim şartlarının kötüleştiğini belirtti. Çarpıcı sonuçların ortaya çıktığı araştırmaya göre AKP’ye oy verenlerin yüzde 16’sı ekonominin bir yıl içinde düzeldiğini düşünürken yüzde 46.2’si kötüye gittiğini düşünüyor. Yüzde 37’si ise değişmediği kanısında.

CHP seçmeni içinde ekonominin düzeldiğini düşünenlerin oranı yüzde 1.6, kötüleştiğini söyleyenlerin oranı yüzde 81.4, değişmediğini söyleyenler ise yüzde 17 olarak ölçüldü. HDP seçmeninin yüzde 3.1’i ekonominin düzeldiğine, yüzde 81’i kötüye gittiğine, yüzde 16’sı değişmediğine inanıyor. İYİ Parti seçmeni içinde ise ekonominin iyiye gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 2.2 olarak kaydedilirken, yüzde 76.6’sı kötüleştiğini yüzde 21.2’si de değişmediğini ifade etti. MHP seçmeninde ekonominin iyiye gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 7.1 olarak ölçülürken, MHP seçmeninin yüzde 55.5’i kötüye gittiğini yüzde 37.4’ü ise değişmediği kanaatini taşıyor.