AKP ve MHP nereye, BBP oraya

MHP ile AKP’nin yerel seçimlerde ittifak kurulmayacağını açıklaması ardından tüm illerde kendi adaylarıyla seçimlere gireceğini açıklayan BBP, Cumhur İttifakı’nın iki büyük ortağının tekrar anlaşması üzerine tavrını değiştirdi. BBP Genel Başkanı Destici, bir ilde ittifak ortağı üç partiden hangisinin adayı öndeyse, onun desteklenmesi gerektiğini arzu ettiklerini söyledi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen BBP Lideri Destici, “Biz isteriz ki, bizim adaylarımız, önde olduğu yerde desteklensin. MHP'nin önde olduğu yerlerde MHP adayının, AK Parti'nin önde olduğu yerlerde de AK Parti adaylarının desteklenmesi işin doğalı olanıdır” dedi. “Hangi illerde aday çıkaracağız, hangi illerde aday çıkarmayacağız, bununla ilgili netleşmiş bir kararımız yoktur” ifadelerini kullanan Destici, “Arkadaşlarımız, bazı AK Partili yetkililerle görüşüyorlar. Bu sadece AK Parti bazında değil, bizim arzumuz ve isteğimiz, MHP bazında da bu tür destekler yapılabilir” diye konuştu.

MHP Lideri Bahçeli’nin ve AKP Lideri Erdoğan’ın yerel seçimlere ittifakla girilmeyeceğini açıklaması ardından BBP de tüm seçim çevrelerinde kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştı.