Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Konyaaltı Belediyesi Meclis toplantısında oy çokluğuyla Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik'in isminin parka verilmesine karşı AKP ve MHP'nin imza kampanyası başlatmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Korkmaz’ın adını kriminalize etmeye çalışmışlardır fakat bütün bu çabalar beyhudedir" denildi.

AKP ve MHP'yi rahatsız eden Korkmaz Tedik Parkı’na destek: Çabaları beyhudedir

Antalya Konyaaltı Belediyesi, Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda AKP ve MHP gruplarının itirazlarına rağmen oy çokluğu ile Ankara Gar Katliamı'nda yaşamını yitiren Emek Partisi (EMEP) GYK Üyesi Korkmaz Tedik'in adını ilçede bulunan bir parka verilmesi kararlaştırıldı. AKP ve MHP gruplarının karara karşı imza kampanyası başlatması üzerine Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Konyaaltı Belediyesi önünde basın açıklama yaptı. Açıklamaya Tedik'in ailesinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Kazım Yiğit, Tedik'in hayatının bir büyük bir bölümünü Antalya'da geçirdiğini, Konyaaltı Belediyesinin Aralık ayı Meclis Toplantısında Tedik isminin ilçede bir parka verilmesi gündeme geldiğini söyledi.

AKP ve MHP'lilerin Tedik'in adının verildiği parka ilişkin imza kampanyası başlatmasına tepki göstere Yiğit, "AKP ve MHP grubunun tavrı, hayatını kaybeden barış insanlarına ve onların ailelerine saygısızlık etmekle kalmamış; Ankara Gar Katliamını üstlenen IŞİD odaklarını da sevindirmişlerdir. Fakat AKP ve MHP’lilerin karşı oyları parka Korkmazın ismini vermeye mâni olamamış, Belediye Meclisi oy çokluğuyla Korkmaz Tedik Parkı’nın açılmasına karar vermiştir" dedi.

akp-ve-mhp-yi-rahatsiz-eden-korkmaz-tedik-parki-na-destek-cabalari-beyhudedir-819913-1.

Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne var ki, Antalya halkının Korkmaz Tedik’i bağrına basmasına tahammül demeyen AKP ve MHP ittifakı, işi imza kampanyası açmaya kadar götürmüşlerdir. Korkmaz Tedik katledildiğinde, Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu üyesiydi. Bu gerçek bilindiği halde, gerici hedeflerine varmak için yalana sarılmakta beis görmeyen AKP ve MHP grubu, olmadık iftiraları öne sürmüşler, Korkmaz’ın adını kriminalize etmeye çalışmışlardır. Fakat bütün bu çabalar beyhudedir.”

Tedik'in ailesi de çocuklarını krimilanize edenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

akp-ve-mhp-yi-rahatsiz-eden-korkmaz-tedik-parki-na-destek-cabalari-beyhudedir-819914-1.