Pençe-3 Harekatı bölgesinde yaşamını yitiren Piyade Sözleşmeli Er Berkay Işık'ın cenaze törenine devletin zirvesinin ve Genelkurmay'ın katılmadığı haberlerine ilişkin, AKP ve MSB açıklama yaptı

AKP ve MSB'den asker cenazesi açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'Alevi askerin cenazesine devletin zirvesinin katılmadığı' yönünde yapılan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Şehitlerimizi ebedi aleme uğurlarken yapılan devlet töreninde bir ayrımcılık yapılması asla sözkonusu değildir, olamaz. Şehadet mertebesine erişmiş her bir şehidimize devletimiz ve milletimiz şükran duygularıyla sahip çıkmaktadır.

Şehidimizin cenazesine devlet erkanı her zamanki usulüne uygun şekilde siyasetçi, kamu yöneticisi ve askeri yetkililer olarak şükran duygularıyla, rahmet dileyerek katılmıştır. Sözkonusu haber, Hükümetimizi ve Ordumuzu ayrımcılıkla itham eden bir yalan haberdir.

Şehidimiz, devlet erkanı adına Bakanımız başta olmak üzere, Valimiz ve 9’u general ve amiral olmak üzere subay, astsubay, er ve erbaş her düzeyden silah arkadaşı tarafından uğurlanmıştır."

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'nca (MSB), Pençe-3 Harekatı bölgesinde yaşamını yitiren Piyade Sözleşmeli Er Berkay Işık için cemevinde düzenlenen cenaze törenine 1'inci Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever başta olmak üzere garnizonda görevli 9'u general/amiral, toplam 169 askeri personelin katıldığı bildirildi.

MSB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şehit P. Söz. Er Berkay Işık için cemevinde düzenlenen cenaze törenine 1'inci Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever başta olmak üzere garnizonda görevli 9'u general/amiral, toplam 169 askeri personel katılım sağlamış, şehit P. Söz. Er Ayhan Çam için memleketi Çorum Umurludağ'da düzenlenen cenaze törenine ise Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral İsmail Amanvermez, Çorum Garnizon Komutanı ve garnizonda görevli askeri personel katılım sağlamıştır.

Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."