ÖDP'li Esat Yıldız, Uşak'ın Eşme ilçesinde 53 Suriyeli'nin linç girişime mağruz kalıp ilçeden çıkarılmasına ilişkin, AKP'nin yabancı karşıtlığı yaparak seçime yönelik politika geliştirdiğini söyledi

"AKP, yabancı karşıtlığı yaparak seçime yönelik politika geliştiriyor"

NECDET BERKAY SAĞOL / UŞAK

Uşak’ın Eşme ilçesinde 4 gündür süren gerilim ve Suriyelilere yönelik linç girişiminin ardından 53 Suriyeli ilçeden çıkartıldı. Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eşme İlçe Başkanı Esat Yıldız yaşanılan olayların ardından, “Yabancı kışkırtıcılığı yapılarak bunun üzerinden seçime yönelik politika geliştirmektir.” dedi.

Yıldız, “AKP 4 seçimdir seçim yaklaşırken, iç ve dış düşman yaratıyor. Bunun nedeni içeride milliyetçi oyları konsolide etmektir. 16 yıldır uyguladıkları iflas eden dış politika sonucu milyonlarca Suriyeli bütün il ve ilçelere dağıtılmaktadır. Sermayeye ucuz iş gücü olarak kullandırılmaktadır. Yabancı kışkırtıcılığı yapılarak bunun üzerinden seçime yönelik politikalar geliştirilmektedir. Eşme’de gerçekleşen olay da AKP’nin içindeki MHP’lilerin ülkede sürekli ‘Suriyelileri istemiyoruz’ söylemlerinin devamıdır. AKP’nin içindeki MHP’lilerin basit bir kavgayı bahane ederek Suriyelileri linç etmek istemesidir” diye konuştu.