Muş’un Varto ilçesinde kayyum Belediye Başkanı döneminde hizmete açılan spor salonunun, AKP’nin ilçede beklediği oyu alamaması nedeniyle yurttaşların kullanımına kapatıldığı iddia edildi

AKP’ye oy yoksa spor salonu da yok

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Muş’un Varto ilçesinde açılan, “Alparslan Spor Merkezi” yurttaşların kullanımına kapatıldı. Daha önce Ramazan ayı gerekçe gösterilerek bir ay kapalı tutulan spor salonunun, 24 Haziran seçimlerinde AKP’nin ilçeden istediği oyu alamaması nedeniyle yurttaşlara tamamen kapatıldığı ileri sürüldü.

Teröre destek verdiği suçlamasıyla tutuklanan HDP’li Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci’nin yerine kayyum olarak Mehmet Nuri Çetin atandı.

Giriş ücreti talep edildi

Aynı zamanda Varto Kaymakamı da olan kayyum Belediye Başkanı Çetin’in talimatıyla, kültür merkezi olarak kullanılan bina 2018 yılının başında spor salonuna dönüştürüldü. Belediye bütçesiyle kültür merkezinden dönüştürülen spor salonunu AKP'li ilçe yöneticisinin oğlu yönetmeye başladı. Beş ay boyunca yurttaşların salondan yararlanma karşılığı ödedikleri 50 TL'nin de faturalandırılmadığı ileri sürüldü. Tepkiler üzerine ücretsiz olan salon bu kez de Ramazan ayı gerekçe gösterilerek kapatıldı.

Yalnızca askerler ve polisler… Ramazan ayının ardından yeniden açılan spor salonuna girmek isteyen yurttaşlar, salona alınmadı. Tabelasında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın logosu kullanılan “Alparslan Spor Merkezi”ne yalnızca askerlerin ve polislerin alındığı ileri sürüldü. Yetkililerin, kararın gerekçesini soran yurttaşlara, “Kaymakamlık kararı” yanıtı verildiği belirtildi.

Kayıtlarda görünmüyor

Yurttaşlar, AKP’nin bölgede istediği oyu alamaması nedeniyle spor salonunun kendilerine kullandırılmadığını iddia etti. Muş İl Gençlik Müdürlüğü yetkilileri, BirGün'ün salonla ilgili iddialara ilişkin soruları üzerine müdürlük kayıtlarında böyle bir salonun görünmediğini bildirdi.