AKP'ye protestolu karşılama: Muşlular Davutoğlu’na sırt çevirdi

Partisine seçim mitingine katılmak üzere geldiği Muş'ta, Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP’ye yönelik giderek artan protestolarla karşılaştı.

Davutoğlu’nun seçim alanına gittiği sırada sokaklarda bulunan yüzlerce yurttaş AKP kafilesine sırtını döndü.

DİHA’nın haberine göre Muşlular, önceki gün Mardin’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a benzer bir protesto eylemi düzenleyerek, Davutoğlu’nun geçişi öncesi sokaklara çıktı.

Yurttaşlar Davutoğu'nun da içinde bulunduğu konvoyun geçişi esnasında sırtlarını dönüp, alkış, zılgıt ve "Bijî HDP" sloganları ile Başbakanı protesto etti.

Sıkıyönetim önlemlerinin alındığı kentte protestonun gerçekleştiği esnada gökyüzünde bir helikopterin sürekli dolaşması dikkat çekerken, sabahın erken saatlerinden itibaren kentte Diyarbakır, Bitlis ve Siirt'ten onlarca araç dolusu polis sevk edildi. Belediye ekipleri de gecenin geç vakitlerinden itibaren Davutoğlu'nun geçeceği güzergahta temizlik çalışması yaptı.

AKP Muş’ta da geleneğini bozmayarak insanları otobüslerle miting alanına taşıdı. Bu arada üniversiteye yolcu taşıyan araçların da AKP'lileri taşımaya tahsis edilmesine öğrenciler tepkisi gösterdi. Miting için ayrılan alanın önemli bir kısmının ise boş kaldığı görüldü.