SOL Parti, Zonguldak ve Edirne’de Halk Yürüyüşü düzenliyor. Edirne ve Zonguldak il başkanları “20 yıllık AKP zulmüne artık yeter diemek için sokaktayız” dedi.

AKP zulmüne yeter diyelim

Berkay SAĞOL

SOL Parti, ilkini geçen hafta Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde gerçekleştirdiği Halk Yürüyüşü’nün ardından bugün de Zonguldak ve Edirne’de “Tek adam rejimi buraya kadar” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirecek. Edirne’de saat 13.00’te Antik Park Üstü’nde toplanılacak. Zonguldak’ta ise saat 13.00’te İstasyon Caddesi’nde buluşulup buradan Madenci Anıtı’na yürüyüş gerçekleştirilecek. SOL Parti ayrıca yarın da bin noktada sokağa çıkacak.

SOL Parti Zonguldak İl Başkanı İsmail Yıldız, Zonguldak’ın talepleri ve ülkenin genel gidişatı hakkında çağrıda bulunacaklarını açıkladı. Yıldız, “Mart ayı boyunca kentin çeşitli noktalarında yurttaşlarla buluştuk ve herkese bu ucube sisteme karşı olduğumuzu anlattık. Çok olumlu tepkiler aldık ve bu sisteme ‘Hayır’ diyen herkesi yanımızda durmaya çağırıyoruz. SOL Parti olarak elimizden gelen sokaktaki devrimci muhalefeti yükseltmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ülke genelinde yaşanan adaletsizliğe ve eşitsizliğe, yolsuzluğa ve sefalete, işsizliğe ve güvensizliğe artık yeter demek için buluşuyoruz. Pahalılık, yoksulluk ve yolsuzluk ile çocuklarımız tarikat karanlığına terk ediliyor. Gelin hep birlikte bu karanlık kötülük iktidarına, 20 yıllık AKP zulmüne artık yeter diyelim” dedi.

MÜCADELE EDECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ

SOL Parti Edirne İl Başkanı Nazım Türkoğlu, köylerden mahallelere kadar kentin her bir noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini ve tüm Trakya’nın bugün eyleme destek vereceğini dile getirdi. Edirne genelinde insanların kendilerine yaklaşımlarının olumlu olduğunu ve değişim isteyen, Taliban kaynaklı hükümetin gitmesi için tüm halkın destek vermesini beklediklerini belirten Türkoğlu, “Türkiye ekonomik, siyasi ve toplumsal bir kriz içinde. Memlekete sahip çıkma kararlılığında olan tüm emekçi yurtsever insanların ortak sorumluluğu, bu tek adam rejimine son vermek için birleşmektir. Ya Taliban cephesinde ya da karşısında olmak dışında bir seçenek söz konusu değil. Birleşeceğiz, mücadele edeceğiz ve mutlaka kazanacağız” diye konuştu.