AKP’li avukat, emekçilerin tazminatını yatırmadı
Fotoğraf: BirGün

Aycan KARADAĞ

İzmir Aliağa’da faaliyet gösteren Kocaer Haddecilik firmasında kötü koşullar sebebiyle 2015’te direniş başlatan ve işten çıkartılan 50 işçi, yıllar süren mücadelesini kazandı.

İşçilerin avukatlığını yapan eski AKP’li Meclis Üyesi Zülküf Koçoğlu’nun 10 işçinin kazandıkları tazminat paralarını yatırmadığı iddia edildi.

2015'te işten çıkarılan işçiler, Aliağa 1. İş Mahkemesi’nde görülen davayı 8 yıl sonra kazandı. Geçen ay sonuçlanan davada mahkeme, işçilerin işe iadesine ve tazminat ödenmesine karar verdi. 10 işçi ise henüz tazminatını alamadı. İşçiler, avukatlıklarını yapan Zülküf Koçoğlu’nun hesabına tazminat ücretlerinin yatırılmasına rağmen Koçoğlu tarafından bu ücretlerin10 işçinin hesabına yatırılmadığı öne sürdü.

İşçiler BirGün’e yaptıkları açıklamada, “Birçoğumuz o dönem tazminatsız işten atıldık tüm bu zorlu koşullara rağmen geri adım atmadık. Haklı davamız mahkemede de lehimize sonuçlandı. Hukuki aşamada davamızın avukatlığını üstlenmesi için hep beraber Aliağa’daki Koçoğlu Hukuk Bürosu’na başvurduk. İstinafta lehimize sonuçlanan haklarımızın ikinci kısmı günlerdir Zülküf Koçoğlu’nun hesabına yatmış olmasına rağmen bu ücretler hesaplarımıza yatmamaktadır. Koçoğlu sürekli bizleri pazartesi-cuma diyerek günlerce oyalamıştır” dedi. Av. Zülküf Koçoğlu ise iddiaları doğruladı. Koçoğlu, “Hesabıma başka bir davadan dolayı bloke koyuldu. Beş yüz bin TL’yi şu an ödeyemiyorum. Bu ödemeleri de birkaç gün içerisinde yapmış olacağım” iddiasında bulundu.