AKP Amasya milletvekili adayı İpek'in, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ziyaretinde müdür yardımcısının makamına oturarak seçim çalışması yürüttüğü ortaya çıktı.

AKP’li vekil adayından makamda propaganda
Fotoğraf: İnstagram/ Haluk İpek

Mustafa BİLDİRCİN

AKP iktidarı, “Kader seçimi” olarak nitelendirilen 14 Mayıs seçimleri için tüm kamu olanaklarını seferber ederken AKP milletvekili adayları da seçim çalışmaları için kamuyu rahatlıkla kullanıyor.

Milletvekili adayı olan bakanlar, başında oldukları bakanlıkların zaten yapmakla yükümlü olduğu faaliyetleri propaganda malzemesi olarak kullanırken AKP'nin Amasya Milletvekili Adayı Haluk İpek de “Geleneği” bozmadı.

İpek, 26 Nisan’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Amasya İl Müdürlüğü’ne, DSİ 73’üncü Şube Müdürlüğü’ne, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ve Amasya İl Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. AKP’nin kurucularından olan İpek’in, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ziyaretinde müdür yardımcısı Osman Tok’un makamına oturduğu görüldü. Makamını AKP adayına veren Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Tok’un, bir sandalye çekerek İpek’in yanında poz vermesi dikkati çekti. Ziyaretin ardından ise bakanlık bürokratlarıyla il müdürlüğü önünde toplu poz verildi.

ENGELLEYECEĞİZ

BirGün’e konuşan CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilen 2018 yılından sonra, “Parti devletinin” yansımalarının hemen her yerde görüldüğünü ifade etti. Sevindi, AKP’den Amasya milletvekili adayı Haluk İpek’in öncelikle İl Genel Meclis Başkanının makamına daha sonra da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürünün makamına oturmasını eleştirdi. Devlet kadrolarında liyakatin önemine dikkati çeken Sevindi, “Ülkemizi parti devleti olmaktan kurtaracağız” diye konuştu.

***

Mülki amirlerle denetimde

İpek 2022 yılında Amasya’da mülki idare amirlerince gerçekleştirilen denetimlere de katıldı. Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve Merzifon Kaymakamı Ali Gündoğan tarafından gerçekleştirilen organize sanayi bölgesi denetiminde heyette, AKP Milletvekilleri Hasan Çilez, Mustafa Levent Karahocagil, AKP MKYK Üyesi Haluk İpek de vardı.