İstanbul Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi Müdürü H.B.’nin AKP’li bir müşahitle tartıştığı için sürüldüğü iddia edildi.

AKP’linin sözüyle öğretmene sürgün
Fotoğraf: MEB

Berkay SAĞOL

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan Şair Abay Konanbay Anadolu Lisesi’nde müdür olarak görev yapan H. B. sürgün edildi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Akhan imzasıyla İstanbul Valiliği’ne gönderilen yazıda H.B.’nin Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi müdürü olarak görevlendirildiği öğrenildi.

H.B.’nin bu şekilde sürgün edilmesinin sebebinin ise 14 Mayıs Genel Seçimlerinde okul sorumlusu olarak bulunduğu binada AKP’li bir müşahitle tartışması olduğu iddia edildi. H.B.’nin seçim sonuçları açıklanmaya başladığı saatlerde sonuçlarla ilgili hakaret içermeyen bir yorumda bulunduğu, o sırada AKP üyesi bir kişinin ise kendisinin yorumlarından dolayı H.B.’ye tepki gösterdiği, H.B.’nin ise sakıncalı bir şey söylemediği belirtildi.

Bu yaşanan olaydan sonra H.B.’nin hakkında soruşturma açıldığı ve 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerden 4 gün sonra yani 18 Mayıs’ta, soruşturma süreci tamamlanıncaya kadar sürgün edildiği bildirildi. H.B.’nin hangi sebeple hakkında soruşturma açıldığı ve sürgün edildiği ise gerekçe olarak belirtilmedi.