Akşam Haziran’ı yine manşetten hedef aldı: ‘CHP ile kaos pazarlığı’

Akşam gazetesi, Ege Üniversitesi’nde ülkücü Fırat Çakıroğlu’nun ölümüyle sonuçlanan olaylardan sorumlu tutarak “kaos” yaratmaya çabalamakla suçladığı Birleşik Haziran Hareketi’ni yine manşetinden hedef aldı.

Gazete bu kez ise Haziran’ın CHP’den vekil çıkarmak için partiyle pazarlık yaptığını iddia etti.

Herhangi bir kaynak göstermeden yapılan haberde şu ifadelere yer veriyor: “AK Parti'nin çok altındaki partiler hükümeti devirmek için her türlü koalisyonu yapmaya hazır! Yerel seçimlerde paralel yapıyla ortaklık yapan CHP'nin Birleşik Haziran Hareketi ile flört halinde olduğu öne sürülüyor. İddialara göre hareket CHP'yi desteklemek için önerdiği isimlerin vekil adayı gösterilmesi şartını koştu. Eğer CHP bu isteklerini kabul ederse yaratılan her türlü kaos ortamının partiye fayda getirmesi hedefleniyor.”

Akşam, daha önce manşetten verdiği ve “istihbarat birimlerine” dayandırdığı haberde de Haziran’ın “PKK ve DHKP-C’yi” üniversitede yaşanan olayların içine çekmeye çalışmakla suçlamıştı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesi yazarı İkram Bağcı da ilk ve orta öğrenimdeki öğrencileri kullandığını ve seçimler öncesinde onları sokağa dökmeye 'çalıştığını' iddia etmişti.