Akşam gazetesinde bugün yayımlanan düzeltme metni, devletin FETÖ firarisi Ahmet Çağlayan’ı eğitimci-yazar Ahmet Çağlayan’ın fotoğrafıyla aradığını ortaya çıkardı!

Akşam’ın ‘düzeltme’si skandalı ortaya çıkardı: Devlet, FETÖ firarisini yanlış fotoğrafla arıyormuş!

HABER MERKEZİ

Yandaş Akşam gazetesinin dünkü haberiyle ilgili bugün yayımladığı düzeltme metni, bir skandalı ortaya çıkardı. Buna göre devlet, FETÖ firarisi Ahmet Çağlayan’ı eğitimci-yazar Ahmet Çağlayan’ın fotoğrafıyla arıyormuş.

Akşam Gazetesi dün yayımladığı ‘FETÖ’de iç savaş’ haberinde savaşın tarafı olduğu belirtilen isimleri fotoğraflarıyla tanıttı. Haberde yer alan ve FETÖ firarisi Ahmet Çağlayan’ın gösteren fotoğrafın aslında eğitimci-yazar Ahmet Çağlayan’a ait olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Akşam bir düzelteme ve özür yazısı yayımladı:

‘FOTOĞRAF GÜVENLİK BİRİMLERİNDEN ALINMIŞ’

FETÖ’cü Ahmet Çağlayan, eğitimci-yazar Çağlayan ile karıştırılmamalı ifadesini kullanan gazete;

“Akşam’ın FETÖ’de İç savaş’ haberinde yer alan FETÖ’cü Ahmet Çağlayan’ın yerine isim benzerliği nedeniyle eğitimci-yazar Ahmet Çağlayan’ın fotoğrafı yer aldı. Güvenlik kaynaklarından gelen belgelerde de aynı hatanın yapılmasından kaynaklanan yanlışlığı düzeltir, eğitimci-yazar Ahmet Çağlayan’dan özür dileriz.

‘Akşam, güvenlik birimlerindeki kayıtlarda yer alan fotoğrafın da değiştirilerek, FETÖ’cü Ahmet Çağlayan’ın fotoğrafının konulduğu bilgisine de ulaştı” dedi.

guvenlik-birimleri-feto-firarisini-baskasinin-fotografiyla-aramis-678799-1.

Akşam Gazetesi’nin bu hata ve düzeltmesinin ardından güvenlik birimlerinin FETÖ firarisi şahsı yanlış fotoğrafla aradığı anlaşıldı.