AKP'ye yakın Akşam yazarı Ahmet Kekeç'in Doğu Perinçek'e yüklendiği "Gizemli Atatürk uzmanları aranıyor" başlıklı yazıya Vatan Partisi'nden yanıt geldi.

Akşam yazarı ile Doğu Perinçek'in partisi birbirlerine girdi

Akşam gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, “Gizemli Atatürk uzmanları aranıyor!” başlıklı dün kaleme aldığı yazısında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e yüklendi.

Kekeç yazısında, “Perinçek’in Türkiye’yi Güney’den kuşatıp ele geçirmeye çalıştığı yıllarda, ülkede meşru bir parlamento, meşru bir hükümet, ‘kokmaz-bulaşmaz’ addedilse de meşru bir Cumhurbaşkanı vardı” deyince Vatan Partisi'nden yanıt geldi.

Kekeç yazısında, Doğu Perinçek hakkında “Perinçek, partisinin en zor zamanında bir tekne kiralayıp İstanbul’dan Silifke’ye hareket etmişti... ‘Atatürk Kuzey’den Anadolu’ya çıktı, ben de Güney’den çıkarım’ diyordu. Perinçek’in Türkiye’yi Güney’den kuşatıp ele geçirmeye çalıştığı yıllarda, ülkede meşru bir parlamento, meşru bir hükümet, ‘kokmaz-bulaşmaz’ addedilse de meşru bir Cumhurbaşkanı vardı” ifadelerini kullanmıştı.

VATAN PARTİSİ'NDEN YANIT GELDİ

AKP iktidarını destekleyen Vatan Partisinden yapılan açıklamada, “Kekeç’in yazdığı bilgiler tamamen uydurmadır” denildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Birincisi, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, hiçbir zaman bir tekne kiralayıp İstanbul’dan Silifke’ye hareket etmemiştir. Hayal gücü zorlanarak ortaya atılan böyle bir iddiayı bir de Atatürk’ün Samsun çıkmasıyla benzerlik kurup “Anadolu’ya güneyden çıkmak, Türkiye’yi güneyden ele geçirmek” gibi zırvalarla sunmak, bunu bir gazete köşesine taşımak zavallılık halidir.

İkincisi, “Doğu Perinçek Türkiye’yi güneyden ele geçirmek” istedi diyen Ahmet Kekeç, biraz araştırma yaparsa Vatan Partisi Genel Başkanı’nın, Doğu Akdeniz’de bugün yaşadığımız emperyalist tehditleri yıllar öncesinden tespit ettiğini, kamuoyunu uyardığını ve bunlara karşı mücadele verdiğini görecektir. Doğu Perinçek, bugün Güney Kıbrıs’a silah yığma kararı alan ABD’nin Türkiye’yi hem güneyden, hem kuzeyden, hem de batıdan kuşatmaya çalıştığını herkesten önce milletine anlatmıştır. Doğu Perinçek 2002 yılında ABD’nin Türkiye’yi işgal tatbikatı olan “Bin Yılın Meydan Okuması’nı” açıkladığı ve milletini uyardığı sırada Ahmet Kekeç “Washington’un Türkiye dostu ve vazgeçilmez müttefiki olduğu” masallarını anlatmakla meşguldü. Yine Doğu Perinçek, ABD’nin BOP kapsamında Türkiye dahil Müslüman ülkelerin sınırlarının değiştirme planına karşı mücadele ederken Ahmet Kekeç BOP güzellemeleri yapıyordu."

ESKİ DEFTERLER AÇILDI

Vatan Partisi, Kekeç'e yanıtında "Üçüncüsü, FETÖ’cüler Türkiye’yi 15 Temmuz’a, yani ABD işgaline hazırlamak için Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpasları tezgahlarken, Türk Ordusunu kafeslerken siyasi planda etkisizleştirmek istedikleri ana güç Vatan Partisi’ydi. Bu nedenle Doğu Perinçek dışında hiçbir siyasi parti genel başkanı Silivri’de esir edilmedi. Vatan Partisi, FETÖ’ye karşı on binlerce vatandaşı örgütleyip eylemler yaparken, kumpasçıları mahkum ederken Ahmet Kekeç, FETÖ’nün en sadık müttefik yazarlarındandı. Kekeç’in FETÖ kumpaslarını haklı göstermek için medyada yapmadığı şarlatanlık kalmadı," ifadelerine yer verdi.