Akşener: Ankara'da CHP ile ortak aday olabilir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hem CHP seçmeninin hem de sağ seçmen kitlesinin razı olabileceği bir ismin, Ankara'da İYİ Parti ile CHP'nin ortak adayı olabileceğini söyledi.

Bir üniversitede düzenlenen etkinlikte konuşan Akşener konuşmasında, "Belediye seçimlerine giderken ittifaka kimisi 'işbirliği' diyor biz 'güç birliği' diyoruz ama konuşmalarımız var. Bu parti kurulduğundan beri Sayın Erdoğan'ın partisi yıkılmaz armadaydı. Bir ihtiyar ve beli bükülmüş adam düşünün iki seçimdir böyle gidiyor. Gençlere özellikle söylemek isterim kime oy verirseniz verin sandığa gidin" dedi.

SAĞ SEÇMEN ŞARTI

Cumhuriyet Halk Partisi ile görüştüklerini belirten Akşener, "Henüz basına yansıyan 'şu şehir, bu şehir' diye haberler gerçeği yansıtmıyor. Şehirler üzerinden konuşmadık. Ben sadece Ankara ile ilgili bir tanımı hem Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarına, hem kamuoyuna hem de size yapıyorum. Ankara'daki seçmenin ağırlığı sağ dediğimiz seçmen kitlesi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir oyu var fakat onun üzerine eklenmiyor. Ankara'ya hem Cumhuriyet Halk Partili seçmenin razı olabileceği, hem de sağ seçmen kitlesinin razı olabileceği bir kişi, iki partinin ortak adayı da olabilir" ifadelerini kullandı.

'BOZAN TARAF BİZ OLMAYACAĞIZ'

Meral Akşener, "İstanbul'a gelince elbette Cumhuriyet Halk Partisi başa güreşiyor. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul'da adayını çıkarır. İzmir'i tartışmaya bile değmez. İY Parti olmasaydı, biz bu partiyi kurmasaydık, AK Parti'nin 24 Haziran'daki seçim sonuçlarındaki oyu ne olurdu? Yerel seçimlerde bir işbirliğinin, güç birliğinin oluşmasını çok istiyorum. Partim adına söylüyorum; bozan taraf biz olmayacağız. Bizim 9 ilçe belediyemiz var. Karabük, Uşak, Afyon ve Niğde illerinde çok iddialıyız. Belediye başkanlarımız da bu konuda son derece iddialı" diye konuştu.