İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Asgari ücrette şu anda işte o bugünkü zamlara uygun hale getirilmeli. Dolayısıyla en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı" açıklamasını yaptı.

Akşener: Asgari ücret bugünkü zamlara uygun hale getirilmeli
Fotoğraf: DHA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Asgari ücrette şu anda işte o bugünkü zamlara uygun hale getirilmeli. Dolayısıyla en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı. Onlar yapmıyor kardeşim, biz yapacağız inşallah el ele vereceğiz, biz yapacağız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tekirdağ'da partisinin Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edip, teşkilat önünde toplanan halka seslendikten sonra, esnaf ziyaretlerinde bulundu.

20 Ocak 2020'den bu yana il ve ilçelerde esnafı arkadaşlarıyla ziyaret ettiğini söyleyen Akşener, "2,5 yıldır o esnaf dükkanlarının içinde ne dertler, ne acılar, neler gördük neler. O esnaf dükkanları içerisinde gördüklerimizi kamuoyuyla paylaştık. Aldık o dertleri, çözümlerini ürettik ve dedik ki, bizi yöneten ağalara, aha da biz çalıştık, bu milli maldır alın kullanın, gerçekleştirin, milletimiz, vatandaşımızın dertleri çözülsün. Bazılarını aldılar, yüzde 20-30 yaptılar. Bazılarının kulağının üstüne, bazıları için kulaklarının üstüne yattılar" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'IN ALKIŞÇISI DEĞİLSENİZ TERÖRİST OLUYORSUNUZ"

"Şimdi Türkiye'de bir tuhaflık oldu uzun bir zamandır" diyen Akşener, şöyle devam etti: "Siyaset Tekirdağlılar bilir ki, siyaset çözüm üzerinden yapılır. Bu dükkanların sahipleri için biliriz ki müşteri velinimettir. Çok uzun bir zamandır seçmen, siyasetçi için velinimet olmaktan çıktı. Yani seni dinlemiyorlar kardeşim. Senin derdini duymuyorlar kardeşim. Ama seçime giderken seni şucu, bucu deyip itham edip ve komşuyu komşuya, kardeşi, kardeşe düşürüp ceketimi assam şapkamı assam oy alırım hesabıyla çıkan sensin, kazığı yiyen sensin. Dolayısıyla yapmaya çalıştığımız şey şudur. Bakmaya çalıştığımız şey şudur. O dükkan sahiplerinin müşterilerine, 'Benden niye alışveriş etmiyorsun' diye hain terörist dediğini duydunuz mu? Ama sayın Erdoğan'ın, Sayın Erdoğan'ın alkışçısı değilseniz terörist olursunuz, hain de olursunuz. Dolayısıyla, o dükkan sahiplerinin sattığı malla, verdiği hizmetle ilgili nasıl müşterisi velinimetiyse seçmenle siyasetçinin velinimetidir."

Türkiye'nin her yerinden gençlerin kendisine 86 puanla atanmadıklarını, 62 puan alan arkadaşlarının atandığını anlattığını söyleyen Akşener, "Çünkü onun akrabası vardı, dayısı vardı. Atanamayan öğretmenler var. Neden atamıyorsunuz kardeşim, neden atamıyorsunuz? Korumalı kura 200 milyarın üzerinde para ayırdınız dolar yükselmesin, Türk parası değer kaybetmesin diye emeklinin, çiftçinin, kadının cebinden, bu gençlerin cebinden aldınız. Bakın biz bunu unuttuk. Bize bunu unutturdular" diye konuştu.

EMEKLİ MAAŞI VE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

"Size şimdi emekli maaşı en düşüğü söyleye söyleye 2 bin 500 lira oldu" diyen Akşener, "Biz de halbuki demiştik ki ya bir şey söylüyoruz, yapsalar bile yarısını yapmıyorlar. Dedik ki bir emeklinin en düşük emeklinin maaşı asgari ücret kadar olmalı. Asgari ücrette şu anda işte o bugünkü zamlara uygun hale getirilmeli. Dolayısıyla en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı. Onlar yapmıyor kardeşim, biz yapacağız inşallah el ele vereceğiz, biz yapacağız" ifadelerini kullandı.