AKP'nin başörtüsü teklifindeki 'sorunlu kısımları' hukukçulara revize ettiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yarınki Altılı Masa'nın gündemine sunacak.

Akşener, başörtüsü teklifini revize ettirdi: Yarın Altılı Masa'ya sunacak

Milletvekilleri ve kurmaylarıyla bir araya geldiği toplantıda AKP'nin başörtüsü teklifini gündeme getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce aldıkları “evet” kararının geçerli olduğuna ancak teklifte bazı “sorunlu kısımlar” olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre Akşener’in teklife ilişkin parti hukukçularına hazırlattığı “revize metnin” yarın Altılı Masa'nın gündemine sunabileceği öğrenildi.

Akşener, “özgürlük garantisine” işaret ederek “başörtüsü takan da takmayan da eşit olsun” ilkesinin önemine değindi, yapılacak düzenlemenin her iki kesimin de hakkını koruması gerektiğinin altını çizdi.

"AKLIM HAYIRDAN YANA"

Edinilen bilgiye göre Akşener, İYİ Parti GİK’te teklife “evet” deme yönündeki eğilime “olumlu yaklaştığını ve katıldığını” ancak iktidarın Meclis’ten 400’le de geçse “teklifi referanduma götürebileceğine yönelik endişe taşıdığını” dillendirdi. Toplantıda bazı milletvekillerinin teklif konusunda “Gönlüm evetten ama siyasi aklım ‘hayır’dan yana” değerlendirmesini yaptığı ve bunun gerekçesini de referandum olasılığına bağladığı öğrenildi.

Toplantıda ayrıca Akşener’in milletvekilleri ve kurmaylarına “masayı dağıttırmayacağını, masa ortakları olarak iktidara gelebileceklerini” söylediği kaydedildi.