İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay'ın eski Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve ekibiyle ilgili yaptığı konuşmada cinsiyetçi açıklamalarıyla tepki çekmesinin ardından, Akşener'in Ay'ın özür dilemesini ve istifa etmesini istediği öğrenildi.

Akşener, cinsiyetçi söylemleriyle tepki çeken İYİ Partili Ay'ın istifasını istedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay’ın eski belediye başkanı ve ekibine yönelik yaptığı konuşmada cinsiyetçi söylemleri nedeniyle özür dilemesini ve istifa etmesini istedi.

İYİ Partili Ay'ın, eski Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve iş ortaklarını yolsuzluk yapmakla suçlarken kullandığı cinsiyetçi açıklamalar tepki çekti.

"ADETA HANIM KOLEKSİYONU YAPIYOR"

Kadınlara yönelik kullandığı ifadeler ile tepki çeken İYİ Partili Ay, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Nevşehir eski belediye başkanlarından Hasan Ünver’in iş ortakları adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Ünver’in iş ortaklarının dördü de hanımlarını değiştirdiler. Dördü de eski hanımlarını boşadılar. Yeni hanımlar aldılar. Genelde sekreterlerini aldılar. Şimdi büyük bir ilçemizin belediye başkanı (Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk) ile şoförü, Y. isimli bir kızı paylaşamıyorlar. WhatsApp’tan yazışmalarını Twitter’da okumuşsunuzdur. Yıldız’ı belediye başkanı mı kahve içmeye götürecek, Halil mi götürecek tartışıyorlar. Artı İl Özel İdare başkanımız (İl Genel Sekreteri Gürbüz Dinç) dördüncü veya beşinci hanımını aldı. Adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Brezilya dizisine çok uygun bir partililerle karşı karşıyayız.”

AKŞENER İSTİFASINI İSTEDİ

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Ay’dan özür dilemesini ve istifa etmesini istediğini duyurdu.