İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Lütfü Türkkan'ın Kocaeli-Diloavası’ndaki çiftliğinin yıkımı sırasında görüntü alan bir muhabirin darp edilmesiyle ilgili soru üzerine “Dövdüğü iddia edilen kişi şuan itibariyle tutuklu. Doğru bir şey mi? ‘Aferin iyi yaptı mı? diyorsanız hayır öyle bir şey doğru değil, yanlış. Elbette ki görevini yapan insanlara saygı göstermek lazım. A haber bile olsa saygı göstermek lazım değil mi?” dedi.

Akşener, darp olayıyla ilgili konuştu: A Haber bile olsa saygı göstermek lazım

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a 11 Haziran’da düzenlenen silahlı saldırı sonrası “Geçmiş olsun” demek üzere bugün Trabzon’a gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ziyaret sonrası Akçaabat ilçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Akşener, kendisini bekleyen gazetecilerin, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli-Diloavası’ndaki çiftliğinin yıkımı sırasında görüntü alırken darp edilen İHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya yönelik sorusuna yanıt verdi.

Konuyla ilgili açıklama yaptıklarını belirten Akşener, “Sevgi dolu olmamız lazım birbirimize. Lütfü bey kendisini aradı, babasını aradı. Bununla ilgili twet attı, ilgili kişi mahkemede” dedi.

Aileyi arayıp aramadığı ile ilgili soru üzerine ise Akşener “İlgili arkadaşımız aileyi aradı, babasını aradı, amcasını aradı, şahsı aradı. Dövdüğü iddia edilen kişi şuan itibariyle tutuklu” dedi.

Akşener, muhabirin darp edilmesinin yanlış olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Doğru bir şey mi ? ‘Aferin iyi yaptı mı? diyorsanız hayır öyle bir şey doğru değil, yanlış. İlgili taraflar bununla ilgili dediler ki yanlıştır. Ne yapalım şimdi? ne yapayım ben. Elbette ki yanlış elbette ki geçmiş olsun. Elbette ki görevini yapan insanlara saygı göstermek lazım. A haber bile olsa saygı göstermek lazım değil mi?”