İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması talebiyle verdiği önergenin AKP'nin oylarıyla reddedilmesine yönelik yaptığı paylaşımda "Hayırdır Sayın Recep Tayyip Erdoğan?" ifadelerini kullandı

Akşener'den Ayasofya önergesinin reddedilmesine ilişkin açıklama: Hayırdır Sayın Erdoğan?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması talebiyle verdiği önergenin AKP'nin oylarıyla reddedilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Önergenin reddedilmesinin ardından İYİ Parti resi Twitter hesabından “Siyasette #GeriVites’in ne olduğuna ve nasıl yapıldığına dair bu öğretici nitelikteki tutumundan ötürü AK Parti’ye teşekkür ederiz” açıklamasını yaptı.

Açıklamayı kendi hesabından alıntılayan Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabını ekleyerek "Hayırdır Sayın Recep Tayyip Erdoğan?" paylaşımını yaptı.

ÖNERGE AKP'NİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

İYİ Parti, Ayasofya'nın toplu ibadete açılması için Meclis'e önerge verdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun imzası ile sunulan önerge, AKP'nin ret, MHP ve HDP'nin çekimser oyları ile reddedildi.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ayasofya'nın ibadete açılması önerisi ile ilgili yaptığı açıklamada önergeyi reddedeceklerini ve temmuz ayında gerekli adımların atılacağını söyledi. Mehmet Muş açıklamasında şunları söyledi:

"TBMM'de devam eden Ayasofya'nın cami olarak tekrar kullanıma açılmasıyla ilgili "İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak."