İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum modeli rektör atanmasını eleştirerek " Bu arkadaşların ekonomik imkanları zayıfsa başka türlü değerlendirin, bir sürü sarayda danışmanlıklar var getirin," dedi.

Akşener'den Boğaziçi tepkisi: Ekonomik imkanları zayıfsa başka türlü değerlendirin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu. İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevaplandıran Akşener, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne dışarıdan AKP'li rektör atanmasını eleştiren Akşener, "Bunu büyük bir şımarıklık olarak görüyorum. Sadece Boğaziçi Üniversitesi değil elçiliklere de ayın şey yapılıyor. Ayıp ve şımarıklık şu, ben istersem olur, o gücü böyle kullanabilirim ruh hali ayıp kısmı bu, şımarıklık ise benim şahsımın ülkesi, şahsımın üniversitesi, şahsımın herşeyi, böyle bir şey olmaz," dedi.

Akşener, şöyle devam etti: "Boğaziçi Üniversitesi’nde oranın rektörlüğüne layık hiç hoca yok mu? Bu arkadaş sizin için bu kadar değerliydi madem neden aday yapmadınız, milletvekili seçtirmediniz? Siz aday adaylığında bırakmışsınız, milletvekili adayı yapmamışsınız, Boğaziçi Üniversitesine rektör tayin ediyorsunuz ayıptır. Ben Sayın Yekta Saraç’a da bu konulara direnç göstermediği için dikkat çekmek isterim. Bu arkadaşların ekonomik imkanları zayıfsa başka türlü değerlendirin, bir sürü sarayda danışmanlıklar var getirin. Ne kadar eski siyasetçi varsa bankalarda yönetim kurulu üyesi, günahtır."

BAKAN KOCA'YA TEPKİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın SMA hastası çocuklar için düzenlenen kampanyaya saldırmasını da eleştiren Akşener, şunları söyledi:

"Bir tıp doktoru olan Sağlık Bakanına yakışmamıştır. Gelsin bunları ailelere anlatsın, çocukları ölümün eşiğinde bir imkan var ve o imkan dışarı gönderilse 2,5 milyon dolar, Türkiye’ye getirilse 750 bin liraya halloluyor bir ilaç kabul görmüş bir ilaç kabul görmemiş. Bütün dikkat bu ikinci ilacın da onaylanması üzerine. Kampanyalar yapılıyor insanlar destek oluyor o ilacın getirilmesi ile ilgili o parayı ödemeye yönelik hiçbir sıkı yok. Ben SMA hastası yakınlarıyla görüştüm çıkıp 79 milyonu oraya verin çok fazla çocuğumuz yok bunların ilaçları gelsin denilmiş ve bir gazetenin ön sayfasını dolduracak laf söylenmiş. Yani diyor ki, Sayın Bakan para istemeyin benden buz gibi soğurum sizden. Günü geldiğinde bunun cevabını bu millet verir. Sosyal devlet açını doyurur, çıplağını giydirir ve iyi kazanandan alır hiç kazandıramadığını, iş veremediğine, aç bıraktığına verir. Şu anda var olanların tedavisi için ne yapacaksınız. Varlık fonuna gidecek ondan sonra addaya gidecek, kimse nereye gitti bilmez. Nerelere para gidiyor. 9 milyar TL bir müteahhidin borcu silindi."

ASGARİ ÜCRET ELEŞTİRİSİ

"Biz dedik ki, asgari ücrette 3000 yapın, işverenden para çıkmasın. Zam yapıldı 2850 civarında, işvereninki 4200 lira oldu. Yani 500 lira zam yapıldı 750 lira işveren ekstra para ödeyecek. Şimdi ne olacak tüketim olmayacak, işçi çıkarılacak, yeni iş arayanlar iş bulamayacak. Tüketim artmayacak, insanlar iş bulamayacak, işten çıkarılacak. Halbuki, 100 milyar lira harcama imkanı doğuyordu bizim dediğimizle, 1,5 milyonluk istihdam yaratılıyordu, 450 milyar TL bütçeye faydası oluyordu. Siz itibardan tasarruf olmaz deyin, kendi harcamalarınıza yüzde 28 zam yapın, köprülere yüzde 25’e yakın zam yapın ve yüzde 8 gariban emekliye memura yapın, aç kal diyorlar. Marketlerin döktüğü, Pazar sonrası dökülen sebze ve meyveleri toplayan insanlar var. Bu zihniyetle böyle olur. Kıbrıs’a törene 7 ayrı uçakla gidiliyor yazık günah."