İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına imza atmış bir ülkenin mahkemenin kararlarına uymamış olması iç mesele olmakta çıkar. Sayın Erdoğan'ın, bağırıp bağırıp dış politika yapması doğru değil" dedi.

Akşener'den "Büyükelçi" açıklaması: AİHM kararlarına uymamış olması iç mesele olmaktan çıkarır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 10 büyükelçinin tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına ilişkin açıklamasıyla ilgili konuştu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'nı eleştiren Akşener, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına imza atmış bir ülkenin mahkemenin kararlarına uymamış olması iç mesele olmakta çıkar. Sayın Erdoğan'ın, bağırıp bağırıp dış politika yapması doğru değil" dedi.

Karar TV'de Taha Akyol ve Elif ÇAkır'ın konuğu olan Akşener, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "İlginç olan şu bu ülkede görev yapan bir yabancı elçilerin veya büyük bir büyükelçisini ya Türkiye'nin iç işlerine karışır gibi algılanacak bir eylemden söylemden uzak durması gerekir. Bir önerme bu bir tamam da Osman Kavala üzerinden yürüyen bir tartışma oldu bu arada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarını olacağınıza dair de imza almışsınız. Dolayısıyla iki türlü bakılabilir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarını okuyacağınızı imza atmış bir ülkenin o antimanik kararlarına uyumamış olması gir içmesini olmaktan çıkar" diye konuştu.

Akşener şöyle devam etti:

"En önemlisi dedi ki Cumartesi günü talimat verdi mi Dışişleri bakanına bu adımlar atacak. Bu arada muhalefet olarak bizim hiçbir bilgimiz yok. Ben gündemde takip ettim televizyonda gelişmelerin program için arkasından diğer büyükelçilerinin uygun davrandıklarını zaten uygun davrandıkları yani şöyle okuyabilirsiniz bizde yanlış yapmadım kardeşim devam ediyoruz ondan geri dönüş yok yani. Sayın Erdoğan'ı niye böyle esip Gürleyen yerine getirmediği meselesine baktığınız zaman da.. Maalesef çok üzgünüm hatalı da olsa yanlış da olsa da olmasın öyle yani bak vururum ha atarım ha ilan ede ede dış politika anlayışının olması mümkün değil şahsım Devleti'ni bu maalesef ne kadar rejimini Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği bir durum.

2016 Ekim ayından beri hakkımda mahkeme var benim ifadem alınmadı. Kafamın üzerinde kendilerine göre bir şey sallıyorlar bir alınıyor şimdi her bir insanın başı demek bir de başına gelen bir mesele bu bende isterim. Bana bir isnatta bulunmuş o isnadın gereği olarak suçlu muyum suçlu muyum gereğinin yapılmasını Yani 6 senedir bir soruşturma devam eder mi Taha Bey."

"KILIÇDAROĞLU İKİSİNDEN BİRİNİ ADAY GÖSTERİRSE HAYIR DEMEYİZ"

Akşener, seçimden sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısının Başbakanlık yapabileceği bilgisini paylaştı. Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın anketlerde iyi gittiğini ve Millet İttifakı adayları olduğunu söyledi.

Akşener, "Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı'nın Belediye Başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim" diyerek, "Sayın Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği hâlde biz hayır demeyiz. 63 ilin ilçelerinde insanlarla görüşüyorum. Muhalif seçmeni iki arkadaşımız üzerinden taraftarlaştırmaya döndü bu iş. Bunu yanlış buluyorum. Taraftarlaşan insanlar o insanların arkasında yürüyecek mi yürümeyecek mi diye bir endişem var. Tek ve ortak adayla gidilmesini de öneriyorum. Sayın Kılıçdaroğlu döner de iki arkadaştan birini aday gösterirse hayır demeyiz" ifadelerini kullandı.