Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, Başak Cengiz'i anarak, "Bu ülkede kadınlar ne zaman huzurla yaşayabilecek?" diye sordu. Erdoğan'ın 'ahlak yoksunu' sözlerine de yanıt veren Akşener, "Asıl ahlak yoksunu, bir yandan dindar pozları takınırken diğer yandan milletin hakkını hukukunu ayaklar altına alan ve kul hakkı diyerek kıs kıs gülendir" ifadelerini kullandı.

Akşener'den Erdoğan'a: Asıl ahlak yoksunu din pozları takınırken milletin hakkını ayaklar altına alanlardır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz’i anan Akşener, “İnsan, öleceğini bilerek yaşayan bir canlıdır. Ama maalesef ülkemizde kadınlar, öldürüleceğini bilerek yaşıyor. Nerede, ne zaman, kim tarafından, ne sebeple öldürülebileceğini, düşünerek yaşıyor” dedi.

"İstanbul Sözleşmesi’nin yırtılıp atıldığı, 21 Mart’tan bu yana, 203 Başak’ımızı kaybettik" ifadelerini kullanan Akşener, "Bu ülkede kadınlar ne zaman huzurla yaşayabilecek?" diye sordu. Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadınların, yıllardır süren mücadelelerini, bir devlet politikası hâline getireceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için, Anayasa’da gerekli düzenlemeleri yapacağız. İstanbul Sözleşmesi’ni, hızla imzalamakla kalmayıp, uygulamaya sokacak, uygulanıp uygulanmadığının da, takipçisi olacağız. Ez cümle; İYİ Parti iktidarında kadınları yaşatacağız."

"ÖĞRETMENLERİMİZİ DE KAYBEDİYORUZ"

İntihar eden atması yapılmayan öğretmen Fedai Altun’dan da söz eden Akşener, “Gencecik yaşında Fedai öğretmenizimi kaybettik. Fedai öğretmenimizden geriye, bir inşaattan 'Alın size 83 puanın mükafatı' diye sitem ederek paylaştığı fotoğraf kaldı... Fedai öğretmenimiz hayallerine kavuşabilirdi. KPSS'den aldığı 83 puan ile atanabilirdi. Ama maalesef onu da atanamadığı için çalıştığı inşaatta hayatını kaybeden bir öğretmenimiz olarak anıyoruz. Kendi kızına, oğluna, yeğenine üniversitelerde kadro açanlar, siz Fedai'nin yitip giden hayatından hiç mi sorumlu değilsiniz? 5-10 maaşlı becerikli danışmanlar, devletten aldığı ballı ihalelerle rant kovalayan yandaşlar, siz ahirette yakanızı Fedai'nin elinden kurtaracağınızı mı sanıyorsunuz? Peki Sayın Erdoğan, sen tüm bu adaletsiz düzene çanak tutarak Fedai'nin vebalini nasıl ödeyeceksin?” diye konuştu.

"BİTLERE FISILDAYAN ADAM"

Akşener, daha sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi hakkındaki “ahlak yoksunu” şeklindeki sözlerine yanıt verdi:

“Biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde, kendisi bana “ahlak yoksunu” demişti. Hızını alamayıp, dün de, artık suyumuzun kaynadığını söyleyip, bizi tehdit etti. Bitlere fısıldayan adamı, durdurabilene aşk olsun [Erdoğan dünkü konuşmasında Akşener için, “Parlamento çatısı altında 'yavşaklar' diyecek kadar ileri giden bir kadın” demişti]. Yalnız bu sefer, “Bağyan” dememiş, “bu kadın” demiş. Yani küçük de olsa, en azından bir ilerleme var.”

İYİ Parti lideri, Erdoğan’a yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Erdoğan, asıl ahlak yoksunu, ülkenin yarısı, açlık sınırı altında yaşarken, dolar 10 lira 42 kuruş olmuşken, utanmadan, sıkılmadan, yüzü bile kızarmadan, ekonominin kitabını yazdığını söyleyebilendir. Kendisi bir kez bile, “Ben 83 milyonu fakirleştirdim, bari bu yıl, maaşıma zam yapmayayım” demedi. Kendisi, bir kez bile, “Millet işsizlikten kırılıyor. Bari şu 5 maaş alanların, maaşını keseyim” demedi.

Ülkemizin içinde bulunduğu, bu acı tablo içerisinde, “Asrın hatası” Sayın Erdoğan, şimdi de şuursuzca çıkmış, “Biz ekonominin kitabını yazdık” diyor. Şimdiye kadar, ekonominin nasıl yönetileceğine dair binlerce kitap yazıldı. Ama, ekonominin nasıl batırılacağına dair hiçbir kitap yazılmamıştı. Onu yazmak da sana nasip oldu Sayın Erdoğan. Literatürdeki bu büyük boşluğu doldurduğun için seni tebrik ediyorum.”

"ASIL AHLAK YOKSUNU DİNDAR POZU KESENLERDİR"

“Asıl ahlak yoksunu sarayına yılda 3 milyar lira masraf ederken, şehit ve gazilere sadece 18 milyon lira bütçe ayırandır.

Asıl ahlak yoksunu, bir yandan dindar pozları takınırken diğer yandan milletin hakkını hukukunu ayaklar altına alan ve kul hakkı diyerek kıs kıs gülendir.

Asıl ahlak yoksunu, teröristbaşının mektubunu okutup, kardeşini de devletin televizyonuna çıkartan ve ondan sonra da pişkin pişkin önüne geleni terörist ilan edendir.”

"MİLLETE KÜFREDENİN VERGİ BORCUNU SİLDİNİZ"

“Asıl ahlak yoksunu yüce Türk milletine küfredenin, vergi borcunu silip, bir de üstüne, ihale üstüne ihale verendir. Asıl ahlak yoksunu, onlarca belgeli, bilgili, yolsuzluk varken, savcılara, “soruşturma yapmayın” diye, baskı yapandır.

Asıl ahlak yoksunu, yandaşlarına, yüzlerce milyarlık ödeme yaparken, öğretmene, emekliye, ETY’liye gelince, “kaynak yok” diyendir.

Asıl ahlak yoksunu, yabancı devlet başkanlarının hakaretlerini, sineye çekip, havuz medyası eliyle, kendini kahraman ilan ettirendir.

“Asrın lideriyim” pozlarıyla ortalıkta gezinip, dolar, 10 lira 42 kuruş olsa da, zerre tasarruf etmedi.

Dolar, 10 lira 42 kuruş olsa da, yandaşlarının ihale paralarını, tıkır tıkır ödemeye devam etti. Olan da, her zamanki gibi, yine milletimize oldu.”

“ARTIK GERÇEKLERLE YÜZLEŞMENİN ZAMANI GELDİ ÇATTI”

“Bizim, sen ve yandaşların gibi, ülkenin başına bela olmuşlardan milletin zenginliğine bitler gibi dadanmışlardan, milleti güve gibi kemirenlerden alacağımız en küçük bir ahlak dersi olamaz. Aynaya bakın aynaya. Orada gördüklerinizden mideniz bulanacak. Artık gerçeklerle yüzleşmenin zamanı geldi çattı. Senin artık Türkiye'ye verecek bir şeyin, milletimize edecek tek bir sözün kalmadı. Türk lirasını pul ettin, faizi ve enflasyonu hortlattın. Bu saatten çıkıp "İstikrar için bana oy verin" diyecek halin yok. Türkiye'yi yolsuzlukta dünya markası yaptın. Milletin anasına sövenleri ihale manyağı ettin. Beş para etmez adamlara beş maaş bağladın. Bu saatten sonra çıkıp "Yolsuzluğu önlemek için bana oy verin" diyecek halin yok. “

“ZİYARETLERİMİZE ADAM YOLLUYORSUN”

“Tam da bu nedenle, milletin karşısına çıkacak yüzün olmadığı için sıkıştıkça bize sarıyorsun. Teşkilatların dertli esnafın kapısının önünden geçemediği için bizim ziyaretlerimize adam yolluyorsun. Ama olmuyor. Kimse bu rezilliklere prim vermiyor. İşte o nedenle İYİ Parti her geçen gün büyürken sen tıpış tıpış gidiyorsun. Ezcümle Sayın Erdoğan, sen artık Türkiye'nin geleceğinde yoksun. Bizim artık siyaseten var olmayan bir adamın gündemleriyle kaybedecek zamanımız yok.”