Türkiye’nin yaşadığı sorunlara karşı çözüm önerilerini sıralayan İYİ Parti lideri Akşener, son günlerdeki şiddet olaylarının devam edeceğinden endişe duyduğunu ifade etti. Akşener, “Bu vesileyle Sayın Erdoğan’ı, küçük ortağını bu konularda takındığı medeniyet ve hukuktan uzak tutumu konusunda uyarmaya çağırıyorum” dedi.

Akşener’den Erdoğan’a çağrı: Küçük ortağını uyar

HABER MERKEZİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kişisel Youtube kanalında Türkiye'nin yaşadığı sorunlar karşısında çözüm önerilerini açıkladı.

“Zor günler yaşıyoruz” diyen Akşener, pandemi nedeniyle verilen kayıpların azalsa da hâlâ sürdüğünü belirtti. Akşener, aşı süreci konusunda iktidara eleştiriler yönelterek, “50 milyon doz aşı için anlaşma yaptığını açıkladıktan 3 ay sonra, iktidarın ancak 3 milyon doz aşıyı temin edebilmiş olması, vatandaşlarımızda haklı olarak hayal kırıklığı yaratmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Aşının temini ve uygulama süreçleriyle ilgili olarak bilgilerin ve takvimin net şekilde acilen açıklanması gerektiğini dile getiren Akşener, “Devlet, aşıyı getirmek için gayret sarf etmez. Bulur ve getirir” dedi.

ŞİDDET ELEŞTİRİSİ: SESSİZ KALMAYIN

Son günlerde yaşanan şiddet olaylarına da değinen Akşener, bu olayların devam edeceğinden endişeli olduğunu söyledi. İktidarı sessizliği nedeniyle eleştiren İYİ Parti lideri, şu ifadeleri kullandı.

“Bu tip olaylar karşısında, ilk tepki vermesi gerekenler devleti yönetenlerdir. Dolayısıyla, son yaşananlarla ilgili olarak, ilk ve en önemli muhatap da Sayın Erdoğan’dır. İçişleri ve Adalet Bakanları da, saldırganlarla ilgili vakit kaybetmeden işlem yapmakla mükelleftir. Çünkü, 83 milyonun can ve mal güvenliğinin sorumluluğu, onların omuzlarındadır. Kendilerine yönelen en küçük sözlü saldırıya bile en üst perdeden cevap verirken, ülkenin siyasetçisi, gazetecisi, savcısı saldırıya uğrayıp, tehdit edilirken sessiz kalamazlar. Bu olmaz. Bir yandan hukukta reformdan söz edip, diğer yandan bu hukuksuzluklara sessiz kalmak olmaz. Hele ki, saldırganlara arka çıkanlara, bir çift söz edememek hiç olmaz. Bu vesileyle Sayın Erdoğan’ı, küçük ortağını bu konularda takındığı medeniyet ve hukuktan uzak tutumu konusunda uyarmaya çağırıyorum.”

Meral Akşener, Türkiye’nin ekonomi ve özgürlükler konusunda önemli problemleri olduğundan da söz etti. Yapılması gereken çok şey olduğunu belirten Akşener, “Türkiye AK Parti’nin çapsız kadrolarına, vizyonsuz zihniyetine mahkum değil. Biz varız. Milletimiz sandıkta yetkiyi verir, biz de memleketimizi hak ettiği yere hızla getiririz” şeklinde konuştu.

“ERDOĞAN AB NORMLARINI KULLANDI”

İktidarın son dönemki ‘reform’ çıkışları ve Avrupa Birliği’yle (AB) ilgili yaptığı olumlu açıklamalara da değinen Akşener, Erdoğan’ın AB normlarını vesayeti yıkma bahanesiyle kullandığını söyledi. Akşener şunları kaydetti:

“Oysa, AB normları, Türkiye için, hukuki ve demokratik adımlardı. Hukukun üstün olduğu, kuvvetler ayrılığının sağlandığı, denetleme sisteminin oturduğu, şeffaf ve demokratik bir sistemin, inşası için masaya konan bir rehberdi. İktidarının ilk yıllarında, bu konularda adımlar atan Sayın Erdoğan, kendini, mutlak güç olarak gördüğü andan itibaren, köprüleri attı. Kendi imzaladığı sözleşmelere rağmen, AİHM kararlarını uygulamayan, iç hukukta, Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayan, yargıyı, siyasetin arka bahçesi haline getiren tutumların neticesi, Türkiye-AB ilişkilerini zora soktu. İşte bunun faturasını da bugün, Doğu Akdeniz gibi bölgesel konularda bile karşımıza koyuyorlar. Yani, Sayın Erdoğan’ın iktidar hırsının ve bu hırsın vücut bulmuş hali olan, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin sonuçlarını yaşıyoruz.”

“SAVAŞLARA TARAF OLUNMAMALI”

Hükümeti dış politikadaki yanlış adımlar nedeniyle de eleştiren İYİ Parti lider, komşulardaki iç savaşa taraf olmamak gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Suriye gibi, Libya gibi, iç savaş yaşanan ülkeler konusunda, taraf olmaktan vazgeçmeli, ülkemizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, ona göre pozisyon almalıyız. Müslüman ülkelerin bile, “Haçlı” dediklerinizle iş birliği yapabildiği bir diplomasi fotoğrafında, Türkiye hep kaybeden taraf olur. Sadece siyasi anlamda değil, ekonomik anlamda da kaybeden olur. Biz, komşularıyla barışık bir Türkiye görmek istiyoruz.”

“AK PARTİ’NİN VİZYONU DAR OLABİLİR”

Akşener konuşmasını şöyle sonlandırdı:

AK Parti’nin vizyonu dar, zihniyeti sığ, kadroları da beceriksiz olabilir. Varsın olsun. Çünkü biz varız. Onlar görmese de, biz bu fırsatları görüyoruz. O nedenle durmadan çalışıyoruz. Millet bizi çağırıyor, ve biz geliyoruz. Onlar tıpış tıpış gidiyor, biz vizyonumuzla, projelerimizle koşarak geliyoruz. Milletimizle buluştuğumuz her yeni gün, durmadan büyüyoruz. Türkiye’yi, dünyada hak ettiği yere taşımak için sabırsızlanıyoruz.”