Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Elmalı davasıyla ilgili yargı sistemine eleştirilerde bulunarak, “Bu ülkede tek bir ferdin adalete inancı kalmamıştır" dedi. Akşener, Kanal İstanbul konusunda ise "Sayın Erdoğan, Kanal İstanbul'a karşı durduğumuz için 'Boş konuşuyorlar, tahkim yoluyla o parayı söke söke alırlar' dedi" ifadelerini kullandı. İYİ Parti lideri, paranın Erdoğan'dan 'söke söke' alınacağını kaydederek, "Şimdiden para biriktirsen iyi edersin" yorumunda bulundu. Akşener, uluslararası hukuktaki 'tiksindirici borç' kavramının altını çizdi.

Akşener’den Erdoğan'a Kanal İstanbul cevabı: Şimdiden para biriktirsen iyi edersin

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşuyor.

Konuşmasına çocukların istismara maruz bırakıldığı Elmalı olayıyla başlayan Akşener, adalet sistemine eleştirilerde bulundu.

Sanıkların tutuksuz yargılandığını hatırlatan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

“Tutuklu yargılamayı olağanlaştıranlar konu 2 küçük çocuğumuza yapılanlar olunca tutuksuz yargılamayı tercih etmişler. Bu kararda pay sahibi olan herkesi Allah'a havale ediyorum. Faillerin aramızda geziyor olması kabul edilemez. Çocuklarımız çizerek anlatmışlar anlaması gereken vicdansızlar anlayamamış. Buradan başta Adalet Bakanı olmak üzere iktidarı uyarıyorum milletin adalet duygusu ve vicdanıyla sakın oynamayın."

Akşener, “Bu ülkede tek bir ferdin adalete inancı kalmamıştır” dedi.

Bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına da değinen Akşener, “Sayın Erdoğan bir gece ansızın aklına esip İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmak isteyince hukuk süreci başlattık. Sayın Erdoğan bu gittiğin yol yol değil. Sırf senin gönlün olacak diye Türk devletine zarar vermeye hakkın yok. Kadınların mücadelesi benim mücadelemdir. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' demeye devam edeceğiz. Sonunda bu çirkin zihniyet değil, biz kadınlar kazanacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ CEZALANDIRMAYI TERCİH ETTİNİZ”

İYİ Parti lideri, hafta sonu gerçekleştirilen üniversite sınavıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Öğrencilerimizi adeta cezalandırmayı tercih ettiniz. Yazıklar olsun. Eğitimzede gençlerimizi yürekten kutlamak istiyorum. İktidarın onlara reva gördüğü zorluklara rağmen ellerinden geleni yaptılar.”

KANAL İSTANBUL KONUSU: ERDOĞAN MEĞER TAHKİMİN AVUKATIYMIŞ

Akşener, Kanal İstanbul konusunda, muhalefetin “Biz gelirsek şirketlere ödeme yapmayacağız” tavrına Erdoğan’ın verdiği cevapla ilgili de açıklamalar yaptı:

“Sayın Erdoğan, Kanal İstanbul'a karşı durduğumuz için 'Boş konuşuyorlar, tahkim yoluyla o parayı söke söke alırlar' dedi. Bunu söyleyen bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Meğersem tahkimin avukatıymış. 'Sizden' dediği kim? milletin ta kendisi.”

Akşener, birinin parayı 'söke söke' alacaksa, bu paranın Erdoğan'dan alınacağını dile getirdi ve AKP'li Cumhurbaşkanı'na seslenerek, "Şimdiden para biriktirsen iyi edersin" dedi.

Kanal konusunda firmalara seslenen Erdoğan, "Paranızı onun şahsi hırsına veriyorsunuz, gerisini de bir zahmet ondan alacaksınız" ifadesini kullandı.

Akşener, şöyle konuştu:

"EKVADOR VE HAİTİ'DE ÖRNEKLERİ VAR"

“Uluslararası hukukta 'tiksindirici borç' diye bir kavram var. Bu kavram dış borç alan ve milleti için harcamak yerine kendi için kullanana liderler için kullanılır. Danışmanlar ne yapacak acaba? Bir borcun tiksindirici borç olarak kabul edilmesi için 3 şart var. 1, borcu veren kişinin bilgilendirilmesi. 2, borcun halkın rızası dahilinde alınmamış olması. 3, borcun halkın menfaati için kullanılmaması.

Kanal İstanbul projesine dahil olmak isteyenleri bir kez daha uyarıyorum. Bu tiksindirici borcu milletimizden değil, Recep Tayyip Erdoğan'dan alacaksınız. Bizden kapik işlemez. Geçmişte Ekvador ve Haiti'de yaşanan benzer süreçlerin nasıl sonuçlandığını incelemenizde fayda var.

Onların tek derdi koltuklarını korumak ve 5'li çetenin kasasını doldurmak. Nitekim milletimiz ağır ekonomik krizle mücadele ederken maalesef sayın Erdoğan ve arkadaşları bambaşka hesapların peşinde.”

ERDOĞAN'A SERT SÖZLER: SÖMÜRGE VALİSİ

"Adeta bir sömürge valisi edasıyla abuk sabuk konuşarak sana bütün makamları veren bu aziz millete apaçık ihanet ediyorsun. Senin görevin milletin olanı söke söke alacakların yanında saf tutmak değil, bu milletin hakkını hukukunu söke söke almaktır. Aklını başına al, kendine gel."

‘ARTAGAN PROJESİ’Nİ AÇIKLADI

Meral Akşener, grup toplantısında partisinin ‘Artagan Projesi’ni de açıkladı ve şunları dile getirdi:

“İYİ Parti iktidarında işlerin nasıl hızla düzeleceğinin formüllerinden birini anlatacağım. Biz Türkiye'ye huzur getirmeye yemin ettik. İşte bugün o yeminlerimizden birini yerine getiriyoruz. Bugün yolsuzluğu nasıl bitireceğimizi açıklıyoruz. Bugün siyasi tarihimizde Türkiye adına büyük kaynak yaratacak Artagan'ı açıklıyoruz.

Türkiye'nin çok büyük bir potansiyeli var. Asıl sorunumuz köprü yapmayı vizyon zanneden bu beceriksiz iktidardır. Asıl sorunumuz hızla gelişen dünyaya ayak uyduramayan vasat siyasettir. Artagan, nihai çözümü ortaya koyuyor. Artagan ile başka bir Türkiye mümkün.

84 milyonun refahından sorumlu olan devletimiz AK Parti iktidarının beceriksiz ellerinde inovasyon ve teknoloji alanındaki değişimlere ayak uyduramıyor. Bu yüzden de her yıl trilyonlarca liralık para kaybına uğruyoruz. Bunun sonucunda ise ekonomik değerlerimizi koruyamıyor ve kayıplar yaşıyoruz.”

300 MİLYARIN ÜZERİNDE BİR KAYNAK ÜRETECEK”

“Artagan, devletimizin bütçesine 300 milyar liranın üzerinde bir kaynak üretecek. Artagan, bir mucize reçete değil. Bu zenginliği açığa çıkarmak için mucizeye ihtiyaç yok. Artagan, değeri 2 milyon lirayı aşan bir sorunu çözüyor.

OECD'nin verilerine göre Türkiye kayıt dışı cenneti demek. Kayıt dışılık yüksek olduğu için ülkemizde gelir vergileri, sigorta primleri yüksek. 83 milyondan 21 milyonu sigortalı. Bizimle aynı nüfusa sahip Almanya'da bu rakam 45 milyon kişi. Türkiye'de bütün yük kayıtlı çalışanın üzerinde.

AK Parti iktidarı delikleri kapatmak yerine yurt dışından kovayla su taşıyarak havuzu dolu tutmaya çalışıyor.

İnsan eliyle düzen sağlamamın mümkün olmadığı bir çağa adım atıyoruz. Bugün dijital bankacılık toplumumuzun yüzde 50'si tarafından kullanılıyor.

Sistem o kadar bozuk ki herkesi kayıt dışına itiyor. Mali sistemimiz o kadar verimsiz ki herkes batan bir gemideki filikaya ulaşma içgüdüsüyle kendisini kurtarmaya çalışıyor.”

"O SANDIK GELECEK"

Bir kez daha erken seçim mesajı veren Akşener, 'iktidarın suyunun ısındığını' vurgulayarak, "Bunu artık kendileri de kabul ediyor. O sandık elbet gelecek" dedi.