Akşener'den Erdoğan'a: Kocaman devasa üniversiteler yapmış içinde hoca yok

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener seçim mitinglerine Samsun ve Çorum'da devam etti.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran 20 bini aşkın vatandaşa seslenen Akşener, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a çattı ve ‘' Bir tane ihtiyar, Meclis Başkanı abi var ya, önüne gelene FETÖ'cü diyorlardı ama bir ortaya çıktı ki damadı kaçak FETÖ'cü. FETÖ'cünün de hası'' dedi. Akşener, Bülent Arınç'ı da kastederek "FETÖ'cülerin başı gibi görünenlerin çocuğunu milletvekili yap, milleti suçla, hadi be oradan aynaya bak aynaya'' diye konuştu.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte çiftçilere ‘'Ananı da al git'' dediğini hatırlatan Akşener, "Şimdi lütfene döndü, onun dilini de düzelttik, ona da iyi geldik. Ama Abbas yolcudur, yorgun şoförü evine gönderiyoruz'' dedi ve şu mesajları verdi:

"CANINA OKURUM"

Sokaklarda güvenlik içinde gezemeyen kadınlarımız var. Evinden çıkmaya korkan kadınlarımız var. Elinde, belinde silah bulunan adamlara sesleniyorum bundan sonra çocuk tecavüzü yapanın canına okurum. Huzurlu bir Türkiye için, nefes alan bir Türkiye için, gerilmekten bıkmış bir Türkiye için hem İYİ Parti’ye hem de Meral Akşener’e oy istiyorum. Allah beni sizin karşınızda utandırmasın, hakkınızı helal edin.

"TRT BİR ÇİFTLİK OLDU, SATACAĞIM"

"Dün Kayseri yıkıldı, TRT beni 38 saniye göstermiş, TRT bir çiftlik. Ben ne yapacağım biliyor musunuz? Satacağım o çiftliği, parayı size vereceğim. 38 saniye göstermiş önemli değil, benim milletim var. Bak buraya gelenler otobüslerle geldi, belediye otobüsleriyle getirmedik."

"MİLLETE ŞANTAJ YAPIYOR"

İYİ Parti 7 aylık bir parti. 70'inci ili gezmişim. İyi ki bana çık Cumhurbaşkanlığına aday ol dediniz. 19 Mayıs'larda bunların hepsi yorgan döşek yatarlardı, İYİ Parti birden turp gibi oldular. Taşeron işçilere de iyi geldik. Kadroya aldılar ama orada abidik gubidik var. 24 Haziran'dan sonra düzelteceğiz inşallah. Polislere, hemşirelere, sağlık çalışanlarına iyi geldik. Abinin aklına geldi ama 24'ünden sonra yapacakmış. Elinde KHK var ama şantaj yapıyor.

"ABBAS YOLCU"

Kadınlar diyor ki bıktık senden usandık. Abbas yolcu. Ekonomiyle ilgili 16 yıldır canın istediğini yaptın. Türkiye'yi betona gömdü. Kocaman devasa üniversiteler yapmış içinde hoca yok. Dolar 4.71 oldu. Üst akıldan bahsediyor. Kim bu in midir cin midir? Açıkla da bu üst akılı bizde senin yanında duralım.

'PEŞKEŞ ÇEKTİ'

ABD'ye bir Osmanlı tokadı atıyordu. Ne oldu ? 14 millet malı şeker fabrikası peşkeş çekildi. Şeker fabrikalarını alanlara sesleniyorum. Sakın ola ki o fabrikaları kapatmaya, işçileri çıkartmaya kalkmayın. Cumhurbaşkanı olduğum andan itibaren bu satışları iptal edeceğim.

'BAKAN ÇOCUĞU'

Türkiye'yi 130 milyar dolar borçla devraldılar. Şuan 450 milyar dolar borcumuz var. Gitti babam gitti, hepsini sattı. 70 milyar dolar. 16 yılda tam 2 trilyon dolar vergi topladı. Senin çocuğunun buradan bir lira girdi mi? Samsun'a fabrika yapıldı mı? Sadece Ankara şehir hastanesinin Türkiye'ye maliyeti yıllık 800 milyon TL. Hastanelerin sahibi yandaş müteahhit. Devlet sizin cebinizten alıp Tayyip Bey yandaş müteahhitin cebine veriyor.

'SOĞAN BİLE İTHAL'

Esnafın kan ağladığı, çiftçinin tarlasına küstüğü, turizm bölgelerinin göz yaşı döktüğü bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Çünkü senin ekonomin üretmiyor. Ürettiğin herşeyi ortadan kaldırdın her şeyi ithal ediyorsun. Soğan, sarımsağı bile…

'KARDEŞİM DEDİĞİ HAPİSTE'

Korkuyorum, Berlusconi'ye kardeşim dedi adam hapise girdi. Meral kardeşim derse Allah muhafaza… Şimdi de lütfen dolar almayın diyor. Biz olmasak, münafık, hain diyecekti. Şimdi milletimize, seçmenlere yalvarıyor. Bıktık usandık be arkadaş.

'RÜŞVET BİTECEK'

Rüşvet işini kaldıracağız. Veren içinde alan içinde öyle ağır kanunlar çıkartacak ki elini uzatanın eli yanacak, mal edinenin eli yanacak. Soruları çaldırdı bu. Çalanlar yok. Damatlar, gelinler piyasada yok. 8 milyar lira kaynak bulup 4,5 milyon takibe düşmüş insanların borçlarını sileceğiz. O kiralık araçlardan hepsini indireceğiz, inin aşağı diye vatandaşın borcunu kapatacağız. O müsteşarları, genel müdürleri, damatları, gelinleri indireceğiz. Vatan çocukları parasız, bakan çocukları trilyonlarla oyuyor. Bu da Küçük Emrah gibi ağlamaya devam ediyor.

SURİYELİLERLE İFTAR

Suriyeli kardeşlerimizi de güvenliği sağlayıp memleketlerine göndereceğiz. 2019'da Ramazan ayında 81 ilden gönüllülerle birlikte Suriye'de onlarla iftar yapacağız sözüm olsun sözüm.