İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de yaptığı açıklamada Erdoğan'a 'Memleket Masası' kurulması çağrısında bulundu. Akşener, Memleket Masası'nı tüm siyasi parti liderlerinin birlikte toplandığı bir alan olarak tarif etti

Akşener'den Erdoğan'a 'Memleket Masası' için çağrı

Meral Akşener, Fox TV canlı yayınında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Akşener, "Sayın Erdoğan'a sesleniyorum; Tüm siyasi parti liderleri, bir masada toplanmalıyız, bu masanın adı da Memleket Masası olsun. Zor bir döneme giriyoruz, bütün siyasi parti liderleri bir masa etrafında toplanalım çözüm yollarını çalışalım. Gıda erişimi ve gıda güvenli olacak bundan sonra, tarım üretimi önemli olacak. Dünya küçülecek gibi görünüyor. Böyle bir ortamda yurt dışına karşı da birlikteliğin önemli olacağını düşünüyorum" dedi.

"Biz bir şey gördük Türkiye’de salgında. Sevdiklerimizle uzak olmanın ne kadar zor ve onları görememenin nasıl bir duygu olduğunu fark ettik. İnsan olduğumuzu anladık. Tabiatın bize verdiklerini ne kadar hoyratça kullandığımızı fark ettik. Umarım salgın geçtikten sonra bu anladıklarımızı unutmasın," diyen Akşener, şöyle devam etti:

"Oğlum ve gelinim alınmasın ama torunlarımı çok özledim. Biz de bir problem yaşanmasın diye gitmiyoruz. Büyüen çocuğun büyümesine tanık olamamanın garip bir hissi var. Umarım bu durum geçer. Bugün Anneler Günü ve kadın olarak tek parti başkanı benim. Bugünler geçecek ama biz pandemiye sıkıntılı bir ekonomik sistemde yakalandık. Pandemi ve sonrasıyla ilgili olarak hepimizin önlem alması gereken bir döneme giriyoruz."

MEMLEKET MASASI ÇAĞRISI

Akşener'in siyasi parti liderlerine de mesajı vardı:

"Suriye meselesinde ve bu pandemi döneminde de çağrıda bulundum. Bu hepimizin derdi. Önerilerimizi, fikirlerimizi bir araya getirelim ve ortak aklı işletelim dedim. Bu çağrım Sayın Erdoğan’a, Sayın Kılıçdaroğlu’na, sayın Bahçeli’ye, sayın Güntekin Uysal’a, sayın Karamaollaoğluna’dır. Ortak aklı işletmemiz lazım. Memleket masasını toplamamız lazım. Tarım üretiminin çok önemli hale geleceğini biliyoruz. Böyle bir ortamda uluslararası sisteme karşı da memleket masasındaki fotoğrafın çok önemli olacağını düşünüyorum. Umarım bu çağrıma bir geri dönüş olabilir.

Gıda erişimi ve gıda güvenli olacak bundan sonra, tarım üretimi önemli olacak. Dünya küçülecek gibi görünüyor. Böyle bir ortamda yurt dışına karşı da birlikteliğin önemli olacağını düşünüyorum."

Öte yandan Akşener darbe tartışmalarına ilişkin ise, "Darbe tartışmasını kutuplaştırıcı buluyorum. Biz kırmızı kuvvetler, mavi kuvvetler şekilde tutum alamayız, ülkeye fayda getirmez, işsizliği çözmez bu. Bizim kutuplaşarak kaybedecek vaktimiz yok. Belediye başkanlarının paralel ilan edilmesi bambaşka bir problemdir" diye konuştu.