İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Artık ‘Turkey’ yok, ‘Türkiye’ var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de ‘Turkish Airlines’ değil, ‘Türkiye Hava Yolları’ yazacağız” sözlerine tepki gösterdi. Akşener, “Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa az kaldı” dedi.

Akşener'den Erdoğan'a 'Türkiye Hava Yolları' tepkisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün TÜRKSAT 5-B Uydusu Hizmete Alım Töreni’nde yaptığı konuşmada; “Artık ‘Turkey’ yok, ‘Türkiye’ var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de ‘Turkish Airlines’ değil, ‘Türkiye Hava Yolları’ yazacağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’ın bu açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Akşener, “Sen böyle saçmalamaya devam et, biz geldiğimizde onu da düzeltip Türk Hava Yolları yazarız. Ne de olsa az kaldı” açıklamasını yaptı.

Erdoğan şöyle konuşmuştu:

"Artık Turkey yok, Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine Turkish Airlines değil Türkiye Hava Yolları yazacağız. Maziden atiye kurduğumuz köprü sayesinde medeniyetimizin tarihimizden aldığımız güçle yüzümüzü geleceğe dönüyoruz. Uzay denince gençliklerinde izledikleri uzay filmi olanlara kötü bir haberimiz daha var. Türk mühendislerince geliştirilen yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi 2023'ün Ocak ayında, TÜRKSAT 6A'yı da 2023'ün ortalarında uzaya fırlatıyoruz."