İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'ın, "Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz" sözlerine Diriliş Ertuğrul dizisinde çektirdiği bir fotoğrafla yanıt verdi ve "Emin misin Recep Tayyip Erdoğan?" ifadelerini kullandı

Akşener'den Erdoğan'ın 'Onlar film çeviredursun' sözlerine fotoğraflı yanıt

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşner, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz" sözlerine Diriliş Ertuğrul dizisinde çektirdiği bir fotoğrafla yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya açıklaması üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den "Dark" dizisine gönderme yaparak mesaj vermişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Akşener'in paylaşımını alıntılayarak esprili göndermede bulunmuştu.

Akşener paylaşımında, "Dark'ın son sezonunu bitirmeden Netflix'i kapatırsan vallahi gücenirim" ifadelerini kullanmıştı. Akşener'in paylaşımını alıntılayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise "Aman Meral Hanım, şimdi hırsından spoiler verir:)" demişti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntıladı ve "Biz de La Casa De Papel'in son sezonunu bekliyorduk" diye yazmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşener ve muhalefet liderlerinin paylaşımlarının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yaptı. Erdoğan paylaşımında, "Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz. RTE" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'ın, "Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz" sözlerine Diriliş Ertuğrul dizisinde çektirdiği bir fotoğrafla yanıt verdi ve "Emin misin Recep Tayyip Erdoğan?" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA TARTIŞMASI

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" demişti.

Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: "83 milyonun sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu kapsamda hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bu mecraların hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Erişim engeli, adli ve mali yaptırımları devreye sokacağız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmeyi ümit ediyorum."

Erdoğan’ın, “Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını istiyoruz” sözlerinden sonra binlerce kişi tarafından paylaşılan #SosyalMedyamaDOKUNMA hashtagi kısa sürede Twitter gündeminin ilk sırasına yükseldi.